- Jeg er misfornøyd

KUOPIO (Dagbladet): Lørdag ble Bjarte Engen Vik (29) nest sist i v-cuppremieren i kombinert. I går tok han revansj, og ble nummer to. - Likevel er jeg misfornøyd, sier kombinertkongen fra Bardufoss til Dagbladet.

Foran finaleomgangen i går kveld ledet han, 1,7 poeng foran østerrikeren Felix Gottwald. Sistehoppet på 107 meter ødela seiershåpet.

- Jeg er fornøyd med resultatet, men hoppingen i går var for dårlig. Helt siden jeg kom til Finland, har jeg slitt med å finne den rette balansen i tilløpet. Dermed får jeg ikke til satsen slik jeg vil, sier Bjarte Engen Vik etter andreplassen.

Måtte slå kontra

I førstehoppet på 116,5 meter mistet han presset på skia, og måtte slå kontra på slutten av svevet.

- Foran sistehoppet gledet jeg meg til å sette utfor. Nerver fantes ikke overhodet. På veien nedover merket jeg først at det var veldig tungt, deretter at oppdriften var borte. Dermed holdt det ikke, sier en skuffet Bjarte Engen Vik. Hopptrener Jyri Pelkonen var at sikker på at Bjarte skulle vinne etter Felix Gottwalds sistehopp på 111,5 meter.

- Beklageligvis var han litt for sein på hoppkanten. Dermed ble det ikke den helt store lengden. Men Bjarte har all grunn til å være fornøyd. Han har fortsatt mye å gå på, sier Jyri Pelkonen.

Kan forbedre alt

Selv mener Bjarte Engen Vik at han kan bli bedre på alt.

- I går var jeg fornøyd med langrennet, førstehoppet og at jeg var tilbake på pallen. Når jeg får til hoppingen ordentlig, skal det bli veldig bra framover, sier Bjarte Engen Vik.

Etter fellesstarten (fire ganger 2,5 km) lå han på sjuendeplass. - Jeg hadde bare meg sjøl å takke for det seine startnummeret (nr. 44). Det var hardt å avansere i den trange løypa. Jeg prøvde å være litt frekk, tok noen innersvinger og dyttet litt her og der. Dermed ble det sjuendeplass til slutt, sier Bjarte Engen Vik.

Til Rovaniemi

I dag reiser kombinertlandslaget til Rovaniemi, hvor det både har kommet nysnø og er minusgrader. Samlingen varer til fredag.

- I tillegg til langrennstreningen skal vi hoppe både i 65- og 90-metersbakken, sier hopptrener Jyri Pelkonen.

REVANSJE: Bjarte Engen Vik ledet etter første omgang, og likte dårlig å falle ned ett hakk.