- Jeg er nødt til å skjerpe meg

Marit Bjørgen irritert på seg selv etter sprint-miss.

ET SJELDENT SYN: Dette har vi ikke sett så mange ganger denne sesongen: En skuffet og irritert Marit Bjørgen etter målpassering. I dag røk hun ut i semifinalen i klassisksprinten i Otepää. Foto: Erik Johansen, Scanpix
ET SJELDENT SYN: Dette har vi ikke sett så mange ganger denne sesongen: En skuffet og irritert Marit Bjørgen etter målpassering. I dag røk hun ut i semifinalen i klassisksprinten i Otepää. Foto: Erik Johansen, ScanpixVis mer

Det var litt av den samme gamle leksa for Marit Bjørgen i Otepää i dag. Det gjorde henne irritert og forbannet.

Etter gårsdagens seier var det ventet at hun ville være med å kjempe i den klassiske sprinten også. Men det ble takk og farvel i semifinalen og 10.-plass.

- Jeg er jævlig irritert på meg selv. Dette var altfor dårlig taktisk. Igjen ble jeg liggende der bak, mens jeg vet at jeg må fram for å styre. Jeg er nødt til å skjerpe meg, konstaterte Bjørgen.

Mye av det samme skjedde i Liberec sist helg. Heller ikke da klarte hun å komme seg fram i feltet da det gjaldt som mest.

- Jeg er altfor dårlig i sprint når jeg ikke er med og styrer. Det samme skjedde i Liberec. Jeg blir liggende der bak å stresse, og da stemmer heller ikke teknikken.

Hun lover å skjerpe seg foran VM på hjemmebane.

Hennes endelige VM-program er ikke spikret, men det blir nok i hvert fall minst én sprintøvelse på henne. Lagsprinten er annerledes enn den individuelle sprinten. Den går mer på utholdenhet.

- Vi får bruke NM godt. Jeg må lære meg å være tøff nok i starten. Vi er nødt til å skjerpe oss. Det er ikke noe feil med formen. Jeg gikk en bra prolog og hadde beste tid i kvartfinalen. Jeg må bare ha hodet med meg, sa Bjørgen.

Fair forklaring. Det trenger de fleste av oss.

(NTB)