- Jeg er optimistisk

FFK-kaptein Dagfinn Enerly forteller for første gang om nakkebruddet.

(Dagbladet.no:) Fredrikstad-spiller Dagfinn Enerly brakk nakken i en seriekamp mot Start for snart tre uker siden.

Enerly forteller nå for første gang hvordan han har det:

- Jeg har fått en alvorlig skade, og det kommer til å ta lang tid før man kan si hvordan min framtid vil fortone seg. Men jeg har godt humør og er optimistisk, uttaler han i en pressemelding.

Videre forteller han at skaden er så alvorlig at han ikke vil bli «frisk over natta». Han sier derfor at han vil skynde seg langsomt og ta tida til hjelp.

- Da det er stor usikkerhet forbundet med skaden og de framtidige følger, derfor har jeg følt at det har vært riktig å la være å si noe til media og Fotball-Norge før nå. Jeg er rørt og takknemlig over alle hyggelige hilsener og gode ønsker jeg har mottatt fra store og små fotballvenner og supportere i inn- og utland i løpet av de siste to ukene, sier FFK-kapteinen.

Han forteller at kona og famlien har vært en stor støtte for ham i den vanskelige tida.

- Vi vil understreke at vi er både ydmyke og takknemlige for all medfølelse og sympati som er vist oss i en vanskelig tid. Det har varmet og gitt oss tro og håp om en best mulig fremtid for Dagfinn og familien, sier Mona Enerly.

- Fryktelig

SISTE SERIERUNDE: Dagfinn Enerly ble liggende på gresset etter at han kolliderte med en medspiller i siste serierunde. Foto: SCANPIX
SISTE SERIERUNDE: Dagfinn Enerly ble liggende på gresset etter at han kolliderte med en medspiller i siste serierunde. Foto: SCANPIX Vis mer

Fredrikstads administrerende direktør Arve Mokkelbost ønsker ikke å kommentere situasjonen til Enerly utover det som står i pressemeldingen.

- Har dere fått informasjon om Enerly kan spille fotball igjen?

- Som sagt, så vil vi ikke gå ut med mer enn det som står i pressemeldingen fra Dagfinn, sier Mokkelbost til Dagbladet.no

I tida som har gått har ledere og spillere i Fredrikstad hatt mange samlinger, hvor de har snakket om det som har skjedd. Det kommer de til å fortsette med.

- Vi vil jobbe videre med spillergruppa, sammen med lege og fagpersonell. Vi møtes ofte og noen av oss har også besøkt Dagfinn på sykehuset. Dette har gitt oss perspektiv på ting. Det er fryktelig at noe slikt har skjedd en lagkamerat og venn, sier FFK-direktøren.

Nakken fiksert

Dagfinn Enerly er operert ved Ullevål universitetssykehus, og han skriver i pressemeldingen at nakken nå er fiksert og stabilisert.

Overlege Øystein P. Nygaard ved nevrokirurgisk avdeling ved St. Olavs Hospital i Trondheim har tidligere - på generelt grunnlag - forklart dette.

- Del to av operasjonen er å fiksere nakken, slik at bruddet kan gro raskere og pasienten kommer seg tidligere opp av senga, sa Nygaard til Dagbladet.no i slutten av oktober.

Tidligere lå pasientene i strekk i flere måneder, men ved å fiksere nakken kan den skadde begynne opptreningen mye tidligere.

Kolliderte med medspiller

I den siste serierunden ble Dagfinn Enerly (31) båret av banen med brukket nakke på Kristiansand Stadion. FFK-spilleren kolliderte med Øyvind Hoås og ble liggende på bakken.

Den stygge skaden kastet en skygge over serieavslutningen, og mesterne Vålerenga sa samme natt at de tenkte på Dagfinn og skaden hans.

Etter dette strømmet hilsninger inn til klubben og familien, fra fotballspillere i inn- og utland og supportere.

Hos FFKsupporter.net hadde det i formiddag kommet inn nærmere 7000 meldinger til den populære spilleren.

MANGE HILSNINGER: Enerly var en svært populær spiller, og familien og klubben har mottatt en rekke hilsninger.
<B>BRUKKET NAKKE: Enerly brakk nakken, og ble fraktet til Ullevål universitetssykehus.