TAR INGEN SJANSER:
Magnus  Moan har bestemt seg for å trene hjemme under oppkjøringa ti VM
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
TAR INGEN SJANSER: Magnus Moan har bestemt seg for å trene hjemme under oppkjøringa ti VM Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

- Jeg er overhodet ikke bekymret for VM

Småsyk Magnus Moan vil ikke gamble - trener hjemme.

Klok av skade etter forrige VM-oppkjøring, endrer Magnus Moan opplegget og skal trene seg frisk på hjemmebane.

Kombinertløperen skulle egentlig gått verdenscuprenn i kasakhstanske Almaty kommende helg, men han har ikke vært i slag den siste tiden. Dermed venter VM-oppladning hjemme i Granåsen.

- Jeg gjør ganske store endringer og tiltak med tanke på stille bedre forberedt i VM enn på veldig, veldig lenge.

- Jeg vil ikke gamble med form og overskudd. Derfor bor og trener jeg hjemme og tar det hele i ro og fred, sier Moan til NTB.

Bygger overskudd 29-åringen slutter seg til landslagstroppens VM-samling som starter i Granåsen lørdag. Der skal utøverne blant annet hoppe en god del og teste nye hoppdresser.

- I tillegg blir det mye mengdetrening først og en del harde økter under samlingen, for så å slippe opp når jeg kommer til Val di Fiemme.

Dit reiser Moan den 18. februar. Lagkameratene drar til Italia to dager før.

Magnus Moan har ikke kunnet kjøre intensive økter de siste dagene. Han følte seg sliten både mentalt og kroppslig etter rennene i Klingenthal for en drøy uke siden, og den dagen han egentlig skulle satt kursen mot prøve-OL i Sotsji ble han syk.

- Sotsji valgte jeg uansett å droppe fordi jeg manglet den riktige følelsen og ville bygge opp overskudd. Så ble jeg syk og har småhanglet siden. Det begynner å slippe taket nå, men jeg velger å være litt kald for å bli 100 prosent klar til VM, sier Moan.

Ny oppskrift Han har lært av oppkjøringen som endte med formsvikt under VM på hjemmebane for to år siden.

- Nå gjør jeg stikk i strid med forberedelsene jeg gjorde da. Det er ingenting som er mer kjedelig enn å gå og småhangle inn i slike store mesterskap. Jeg må lytte til det kroppen sier og ta tiden til hjelp, sier Moan og håper han har funnet gulloppskriften.

- Jeg er overhodet ikke bekymret. Jeg tror jeg kommer til å gå noen av mine bedre konkurranser i vinter under VM.

(NTB)