IKKE OVERRASKET: Mario Balotelli er inne på Time sin liste over de 100 mest innflytelsesrike menneskene i verden. Det overrasker ikke agenten hans. Foto: REUTERS/Giorgio Benvenuti/NTB scanpix
IKKE OVERRASKET: Mario Balotelli er inne på Time sin liste over de 100 mest innflytelsesrike menneskene i verden. Det overrasker ikke agenten hans. Foto: REUTERS/Giorgio Benvenuti/NTB scanpixVis mer

- Jeg er overhodet ikke overrasket

Agenten om at Balotelli er på lista over de 100 mest innflytelsesrike.

(Dagbladet): I går ble det kjent at sjakkspiller Magnus Carlsen står på Time Magazines liste over de 100 mest innflytelsesrike menneskene i verden. Andre idrettsutøvere på den eksklusive lista er alpinist Lindsey Vonn, basketballspiller Lebron James, Tennisspiller Li Na og fotballspiller Mario Balotelli.

Det er den tidligere fotballspilleren og Watford-manageren Gianfranco Zola som skriver et innlegg om Balotelli på Time.

«På avstand kan folk se på han som er galning, men det er han ikke. Mario er en fantastisk fyr. Han er veldig ydmyk og veldig morsom», skriver Zola, som har jobbet med Balotelli på U21-landslaget til Italia.

Ikke overrasket Det var nok mange som hevet øyenbrynene da de leste navnet til Mario Balotteli på den prestisjefylte lista, men valget av den italienske 22-åringen overrasker ikke agenten hans.

- Jeg er overhodet ikke overrasket. Time så noe i ham som mange ikke klarer å se, sier Raiola til Sky Sports Italia, gjengitt av ESPN.

Mario Balotelli er den eneste fotballspilleren på årets liste. Tidligere har Lionel Messi og Didier Drogba vært på lista.

- Han (Mario Balotelli) kan påvirke menn, kvinner og barn. Mario kan påvirke Italia på forskjellige måter, som rasismen som kan bli bekjempet. Han er en normal ung mann, men det er klart at det har vært et viktig ansvar som har hvilt på hans skuldre siden han var 16 år, sier Raiola.

Milan-spilleren har flere ganger uttalt seg offentlig om rasisme-problemet i Italia. Han mener fotballen ikke gjør nok for å bekjempe rasisme.

- Det irriterer meg og gjør meg sint. Jeg liker det ikke. Dessverre blir det gjort lite framskritt i kampen mot problemet, sa Balotelli under en pressekonferanse i forbindelse med VM for Italia.