- Jeg er overrasket over hvor god keeper-Haugen er

Patrick Thoresen skryter av VM-målvakt Lars Haugen.

HAR IMPONERT: Norges målvakt Lars Haugen redder et skudd i første periode av kampen mellom Norge og USA. Patrick Thoresen har latt seg imponere av 24-åringen.
Foto: FREDRIK SANDBERG / Scanpix
HAR IMPONERT: Norges målvakt Lars Haugen redder et skudd i første periode av kampen mellom Norge og USA. Patrick Thoresen har latt seg imponere av 24-åringen. Foto: FREDRIK SANDBERG / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

De største norske ishockeystjernene har fulgt med fra Dubai og New York. Patrick Thoresen er oppglødd etter Lars Haugen og Norges VM-innledning.

- Ja, de har imponert meg voldsomt. Lagmoralen og viljen til å jobbe er Norges største fortrinn i forhold til de andre lagene. Keeper Lars Haugen har fått sitt gjennombrudd. Han har gått gradene i de aldersbestemte landslagene, men jeg er litt overrasket over hvor god han åpenbart er. I tillegg er flere norske med i poengtoppen. Det er sterkt. Det er veldig mange gode spillere med i turneringen, sier Thoresen til NTB.

Russland-proffen takket nei til VM. Han prioriterte familien etter månedsvis alene i Russland.

Etter ti dagers ferie i Dubai, uten TV-dekning av ishockey-VM, gleder Thoresen seg stort til å se Norge-Canada lørdag.

- De vil nok ikke ha oss med etter dette. Vi får holde oss borte så lenge det går bra. Det er ofte slik at andre tar sjansen når mer etablerte spillere er borte. Trener Roy Johansen har løftet laget ytterligere et par hakk, sier Thoresen.

Trolig holder det med ett norsk poeng i de to siste kampene. Det kan absolutt være nok til å redde plassen i kvartfinalen. De fire beste fra hver mellomspillgruppe går videre til cuprundene.

HJEMME: Patrick Thoresen droppet VM, men er imponert over innsatsen til Norge. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
HJEMME: Patrick Thoresen droppet VM, men er imponert over innsatsen til Norge. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer

Mats Zuccarello Aasen (New York Rangers) er heller ikke med. Han står over på grunn av skade. Tore Vikingstad er en annen rutinert spiller som står over mesterskapet.

Gjenstående kamper i Norges gruppe:

Fredag: Canada - USA, Sverige - Frankrike. Lørdag: Norge - Canada, USA - Frankrike. Søndag: Sverige - Sveits. Mandag: Frankrike - Norge, Sveits - USA, Canada - Sverige.

(NTB)

BB: Lars Haugen ble kåret til kampens beste spiller etter at Norge slo Sverige 5-4 etter straffeslag i gruppe C i ishockey-VM 
Foto: FREDRIK SANDBERG / Scanpix
BB: Lars Haugen ble kåret til kampens beste spiller etter at Norge slo Sverige 5-4 etter straffeslag i gruppe C i ishockey-VM Foto: FREDRIK SANDBERG / Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer