INGEN KRISE: Andy Schleck har fortsatt ikke funnet tilbake til gammel form etter skulderskaden. Han er oppgitt over historiene om ham som ikke stemmer, og påstår at han ikke har gått gjennom noen krise. Foto: AFP PHOTO/PASCAL PAVANI/NTB scanpix
INGEN KRISE: Andy Schleck har fortsatt ikke funnet tilbake til gammel form etter skulderskaden. Han er oppgitt over historiene om ham som ikke stemmer, og påstår at han ikke har gått gjennom noen krise. Foto: AFP PHOTO/PASCAL PAVANI/NTB scanpixVis mer

- Jeg er overrasket over hvor onde mennesker kan være

Andy Schleck om den tøffe tiden.

(Dagbladet): Andy Scleck (27) hadde noen gode sesonger i perioden 2009-11 da han blant annet endte blant de to beste i Tour de France (ble tilkjent seieren i 2010 etter at Alberto Contador ble dopingtatt). I 2009 vant han også det prestisjefylte éndagsrittet Liége-Bastogne-Liége.

RadioShack-rytteren ble nummer to i Giro D'Italia allerede som 22-åring i 2007, og etter å ha befestet sin posisjon som en av de beste syklistene i verden i en så ung alder, var det mange som ventet at han ville bli en legende innen sykkelsporten.

Men så kom nedturene på rekke og rad.

Andy Schleck pådro seg en skulderskade og et lårbrudd i fjor sommer, som satte rytteren ute av spill i en lengre periode. På samme tid ble broren Fränk dopingtatt, og mange mener Andy Schleck mistet motivasjonen og energien som følge av dette.

Ingen krise Luxembourgeren har ikke levert gode sportslige resultater den seneste tiden. Nå ser det imidlertid endelig ut til at 27-åringen er på vei opp i sportslig form, og han tror at motgangen har hjulpet han på veien.

- Ja, jeg har vunnet på det. Jeg tror at det som ikke slår deg ihjel, gjør deg sterkere, sier Andy Schleck til danske Ekstrabladet.

Scleck har blant annet fått høre fra sin egen sportsdirektør at han har mentale problemer, og det spekuleres i at han har gått gjennom en personlig krise det siste året.

 - Jeg har ikke hatt en personlig krise. Jeg var ikke veldig glad da jeg fikk vite at jeg ikke kunne sykle (etter skaden). Men at jeg skulle hatt personlige problemer stemmer ikke, sier Schleck, som mener det kommer fram slike ting på grunn av hans historie.

- Det er prisen du betaler når man er der oppe jeg var. Jeg er overrasket over hvor onde mennesker kan være, sier Schleck, som unnlater å komme med navn.

Beruset Scleck Den franske politikeren Pierre-Yves Le Borgn spredte blant annet en historie som ga Andy Schleck en ripe i lakken. Han fortale på mikrobloggtjenesten Twitter at Andy Scleck var så beruset på et hotell i tyske München, at han ikke en gang klarte å trykke på heisknappen.

«Jeg fikk inntrykket av å møte en ung mann som hadde mistet kontroll, og som var full og alene på et flyplass-hotell. Deprimerende, skrev Le Borgn».

- Det er en latterlig historie, og det er nok ikke den siste. Den oppstod på Twitter eller Facebook, og det sier vel alt om den. Jeg føler ikke at jeg trenger å si noe om den, sier Schleck.

Ikke i nærheten av det han var Han skal delta i søndagens Liége-Bastogne-Liége som rytteren vant i 2009, et ritt som regnes som det hardeste av vårklassikerne på sykkel. Sykkelekspert Mads Kaggestad tror han vil få problemer med å hevde seg i rittet.

- Andy Schleck viser tegn til bedring, men er helt middelmådig i forhold til det han var. I mine øyne er det veldig overraskende om han kjemper om en topp-ti-plassering nå på søndag. Det vil være positiv om han blir blant de 50 beste. Slik jeg har sett han i det siste bør han være fornøyd med å henge med lengst mulig. Det vil være et skritt i riktig retning så dårlig som han har vært. Han må ha en enorm innsats for å komme tilbake der han er, sier Mads Kaggestad til Dagbladet.

Kaggestad tror likevel at Andy Schleck en dag vil komme sterkere tilbake.

- Man bør forvente at han kan komme tilbake så lenge han er ren. Det er ikke mer enn to år siden han var en av verens aller beste ryttere. Jeg forventer at han kommer tilbake. Talentet har han fremdeles. I sykkelsporten kan du holde på lenge. Han er bare unggutten. Du kan ikke avskrive Andy Schleck, sier Kaggestad.

Andy Schleck har fortsatt noen måneder på seg til å finne storformen før Tour De France som går av stabelen 29. juni. Mads Kaggestad tror også dette rittet kommer for tidlig for Andy Schleck.