Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg er på god vei til å knekke koden

Slik ladet jentene opp til dagens renn.

VINNEROPPSKRIFTEN? Tiril Eckhoff med de tre viktigste stikkordene for henne før dagens 15-kilometer i skiskyting for damer.
VINNEROPPSKRIFTEN? Tiril Eckhoff med de tre viktigste stikkordene for henne før dagens 15-kilometer i skiskyting for damer. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTSJI (Dagbladet): Synnøve Solemdal (24) har meldt sykdomsforfall til dagens normalprogram for damer, og blir erstattet med OL-debutant  Elise Ringen (24).

De øvrige norske på startstreken er Tora Berger (32), Ann Kristin Aafedt Flatland (31) og Tiril Kampenhaug Eckhoff (23).

Med Tora Bergers OL-sølv på jaktstarten som eneste norske medaljefangst på damesiden, så har ikke vinterlekene helt innfridd forventningene hittil.

Så hva kan vi forvente på dagens 15-kilometer?

Dagbladet har snakket med to av jentene om hvordan de har brukt tiden mellom tirsdagens jaktstart og dagens øvelse.

- Skytekonkurranse
Tiril Eckhoff (23) har satt opp sove, spise og skyte som de viktigste stikkordene.

• Jeg er glad i å sove og det er viktig å få nok hvile.

• Mat er viktig. Det er viktig å fylle på med nok.

• - 15-kilometeren blir på mange måter en skytekonkurranse, så det handler om å finne en god skytefølelse. På jaktstarten var jeg ikke i skyteform (6 bom), så det er bare å skjerpe seg, sier Tiril Eckhoff til Dagbladet.

Femteplass i Östersund
I verdenscupåpningen i svenske Östersund gikk hun inn til femteplass på normalprogrammet, og dokumenterte at det er en øvelse hun kan markere seg i, bare det fungerer på skytebanen.

MEDALJEHÅP: Ann Kristin Flatland har valgt seg ut dagens løp som det største for henne i OL. Lykkes hun i dag?
MEDALJEHÅP: Ann Kristin Flatland har valgt seg ut dagens løp som det største for henne i OL. Lykkes hun i dag? Vis mer

- Fysisk er jeg i god veldig god form, så det gjelder å jobbe ned skuddene. Det klarte jeg dessverre ikke på jaktstarten, sier hun.

Tiril er inne i sin andre sesong på landslaget, og hun har en pallplass i dette sirkuset; tredjeplass på jaktstarten i franske Annecy før jul. Og i verdenscupen ligger hun på en anstendig sjuendeplass sammenlagt.

- The sky is the limit
Men selv om hun har en pallplass denne sesongen, så tror hun det skal bli vanskelig å sikre seg en medalje på dagens løp.

- Vel, forventningene er ikke så store, for normalen har aldri vært noen superdistanse for meg, sier Tiril Eckhoff til Dagbladet.

- Hvor god kan du bli?

- The sky is the limit. Jeg er på god vei til å knekke koden. Og hvis jeg får ett år til med å jobbe med skytingen og det fysiske, så kan jeg bli veldig mye bedre, sier hun.

- Vil lykkes på normalen
Ann Kristin Aafedt Flatland har truffet på 29 av 30 skudd så langt i OL. Med 20 treff på jaktstarten gikk hun seg opp fra 24. plass på sprinten til niendeplass.

Hun har satt hvile, mat og drikke og avkobling som de tre viktigste stikkordene før dagens konkurranse.

- Det er viktig å hvile og koble av, få andre ting å tenke på. Jeg er blitt veldig hekta på tv-serien «Broen».  Og for å lade batteriene på nytt blir det viktig å fylle på med mat og drikke etter å ha gått to tøffe løp, sier Ann Kristin Flatland til Dagbladet.

Valgte seg ut dagens løp
Hun har to verdenscupseirer i karrieren, og fire pallplasseringer, men ingen av dem på 15-kilometeren.

-  Da jeg bestemte meg for å satse mot OL, så var det 15-kilometeren jeg plukket meg ut. Jeg har veldig lyst til å få det til på denne øvelsen, sier hun til Dagbladet.

Med så god skyting som hun har levert her i Sotsji, så skulle hun normalt ha kjempet om medaljene. Slik har det ikke blitt.

- Jeg synes ikke jeg har fått ut det jeg er god for på ski. Jeg har gått bedre i flere verdenscuprunder, men har ingen god forklaring på hvorfor det ikke har fungert optimalt her, sier Ann Kristin Flatland til Dagbladet.

Kanskje lykkes hun bedre i dag...

Hele Norges coronakart