- Jeg er planetens lykkeligste

Men Cavendish går ikke for poengtrøya

• Les også: Referat fra dagens etappe

OSLO/TOULOUSE (Dagbladet.no): Dagens Tour de France-etappe, den åttende så langt, var spurternes siste sjanse til å vise seg fram før rittet fortsetter opp i Pyreneene.

Og etter at utbryterne Laurent Lefevere (BLT), Amets Txurruka (EUS), Jerome Pineau (BTL) og Christophe Riblon (ALM) ble oppskriftsmessig kjørt inn, lå det an til et durabelig spurtoppgjør på de våte og vanskelige veiene i Toulouse.

Thor Hushovd lå lenge godt an, men ble etter hvert stengt inn på oppløpet. Dermed måtte han se at konkurrenter som Oscar Freire stakk av med viktige poeng.

- Det var en utrolig rask spurt. Den var skummel, med våte veier. Jeg skulle til å smelle til, men så kom Mark Cavendish opp på sida fra høyre og satte meg på plass igjen, forteller oksen fra Grimstad.

- Jeg må ikke ha for mange av disse dagene, der jeg roter bort for mange poeng. Men sånne dager har en jo alltid i løpet av Tour de France, konstaterer han.

- Planetens lykkeligste

En sånn dag hadde derimot ikke Mark Cavendish i Team Columbia. Briten vant etappen på tida 4.02.54 - og han sikret seg dermed sin andre seier i rittet.

STERKEST AV ALLE: Britiske Mark Cavendish knuste alle i avslutningen av dagens åttende etappe av Tour de France. Foto: PASCAL PAVANI/AFP/SCANPIX
STERKEST AV ALLE: Britiske Mark Cavendish knuste alle i avslutningen av dagens åttende etappe av Tour de France. Foto: PASCAL PAVANI/AFP/SCANPIX Vis mer

- Jeg er den lykkeligste mannen på planeten, slår han fast.

Hushovd kan uansett glede seg over at Cavendish ikke går for den grønne trøya.

- Nei da, den grønne trøya er ikke et mål for meg. Jeg tror ikke jeg er fysisk kapabel til det. Da må en være stabil hele tida. Jeg er nær nå, men jeg tror ikke jeg vil være det hele veien framover, sier han på pressekonferansen etter målgang.

- Cavendish er helt rå

Team Columbia-lagets dag ble enda større av at tyske Gerald Ciolek trillet inn til andreplass.

Lagets norske medlem, Edvald Boasson Hagen, er fornøyd.

- Det er ikke mange som er kjappere enn Cavendish akkurat nå. Han er helt rå, sier den talentfulle rytteren til Dagbladet.no.

Trøyefordeling: Kim Kirchen beholder den gule ledertrøya;, Kirchen og Oscar Freire har like mange poeng i spurtkonkurransen, som gir grønn trøye; David de la Fuente har klatretrøya og Thomas Lövkvist tviholder på den hvite ungdomstrøya.

- Jeg er planetens lykkeligste

\';?>

...OG SAMTIDIG, LITT LENGER TIL HØYRE: Thor Hushovd karret seg inn til en niendeplass.