Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg er plastret som en mumie

Boasson Hagen skadd i massevelt.

Først ble Edvald Boasson Hagens (20) brudd innkjørt. Så stupte den unge sykkelkanonen i bakken med et brak i spurten i dag.

- Jeg er plastret som en mumie. Ikke at det gjør så vondt nå, det blir nok verre på neste etappe, sa Boasson Hagen til NTB.

20 km før mål på første etappe i Vest-Flandern tredagers i Belgia stakk Team High Road-proffen i brudd med to andre ryttere. De ble etter hvert to mann med halvannet minutt forsprang, og duoen holdt unna til to km gjensto.

- Jeg var ikke helt kjørt og prøvde å bli med foran i spurten. Men jeg lærte vel av dette. Så vidt jeg husker skar en syklist ut foran meg, vi stupte i bakken og tok med oss en haug andre.

20 mann ble med i velten 300 meter før mål. Boasson Hagen, som også veltet i spurten da han syklet sitt siste amatørritt i Stuttgart-VM sist høst, stupte over styret og slo hofta, ryggen og armene.

- Det skjedde i 50-60 km/t i slak motbakke, så jeg måtte gå 15 meter for å finne igjen sykkelen min og komme meg over streken, sa 20-åringen som kun opplevde å velte én gang som amatørsyklist (i VM).

Det gjenstår to etapper av rittet, og Edvald Boasson Hagen stiller til start lørdag.

Nordmannens proffeventyr har startet alt annet enn enkelt. I første ritt (USA) ble han syk etter å ha levert en av tidenes sterkeste debuter med femteplass på tempo i California rundt.

VELTET: Edvald Boasson Hagen var i brudd men endte dagen i et massevelt i Belgia i dag. Foto: AFP/Scanpix
VELTET: Edvald Boasson Hagen var i brudd men endte dagen i et massevelt i Belgia i dag. Foto: AFP/Scanpix Vis mer

I tredje forsøk gikk han i bakken i en massevelt. (©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media