- Jeg er provosert og har ingenting godt å si om dem

John Carew langer ut mot NFF.

STØTTER DRILLO: John Carew synes det er trist at Egil Olsen ikke fikk fullføre kontrakten med NFF.
Foto: Peder Gjersøe / NTB scanpix
STØTTER DRILLO: John Carew synes det er trist at Egil Olsen ikke fikk fullføre kontrakten med NFF. Foto: Peder Gjersøe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Egil «Drillo» Olsen (71) fyrte løs mot Norges Fotballforbund i kveld og sier han føler seg urettferdig behandlet etter trenerbyttet i slutten av september.

Nå engasjerer John Carew (34) seg i saken og forsvarer den tidligere landslagssjefen.

- Jeg ser skuffelsen i øynene til Egil og ser hvor ille det har vært. Det er rett og slett provoserende, sier John Carew til Dagbladet.

- Ulogisk Carew spilte 91 landskamper for Norge mellom 1998 og 2011 og hadde Drillo som trener gjennom flere år.

- Det var snakk om to kamper (Slovenia og Island). Jeg kunne sagt mye som ikke egner seg på trykk, men her har NFF bommet fullstendig. Jeg er bare veldig provosert, irritert og har ingenting godt å si om dem (NFF). Alt skulle blitt gjort på en ordentlig måte og Egil fikk ikke den avskjeden han fortjener. Ingen andre har betydd mer for norsk fotball enn ham, sier Carew.

Drillo ble erstattet av Per-Mathias Høgmo etter en pressekonferanse 27. september og Høgmos menn møter Island på Ullevaal i morgen. Høgmos debut endte med 0-3-tap mot Slovenia.

- Sparkingen er ikke noe som gagner laget i det hele tatt. Hele timingen er ulogisk og trenerteamet fikk bare noen dager på seg før første kamp.

Hallén-kritikk Carew mener NFF-ledelsen har vist manglende respekt overfor den tidligere landslagssjefen. Den gamle landslagsspissen kom også med kritikk av håndteringen på sin Twitter-profil.

BRÅK: Drillo er kritisk til generalsekretær Kjetil Siem og fotballpresident Yngve Hallen.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
BRÅK: Drillo er kritisk til generalsekretær Kjetil Siem og fotballpresident Yngve Hallen. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer

Drillo selv sa til TV 2 i kveld at han ikke har noe til overs for behandlingen han fikk av fotballpresident Yngve Hallén og generalsekretær Kjetil Siem.

- Ut ifra det som har skjedd så er jeg skuffet over dem begge. Jeg synes hele saken og prosessen har vært dårlig behandlet. Jeg har lyst å bruke et uttrykk som Kjetil Siem lærte meg. Han snakket om ledelse på neandertalernivå. Jeg synes det er trist at jeg så vidt jeg vet er den eneste landslagssjefen i Norge som har fått sparken, sa Drillo til kanalen.

Til Dagbladet kommer Carew med kraftig kritikk av NFF-ledelsen.

- Jeg er ofte skeptisk til folk og hadde en dårlig magefølelse da Yngve (Hallén) kom i 2010. Da jeg var i spillergruppa følte jeg at vi aldri slapp ham ordentlig inn i varmen. Den skepsisen har viste seg å stemme nå, sier Carew.

Hallén har følgende kommentar til kritikken fra Carew.

- Jeg følte aldri at vi hadde noe uoppgjort. Det var ikke så mange kamper han var med etter at jeg kom, sier Hallén, som ble fotballpresident 7. mars 2010.

- Respekt Carew avsluttet karrieren sommeren 2012 etter at kontrakten med West Ham løp ut. Han sier Drillo er en av trenerne som har betydd mest for ham.

91 LANDSKAMPER: John Carew, Ola By Rise og Egil Olsen på trening i 2011.
Foto: Erlend Aas / Scanpix
91 LANDSKAMPER: John Carew, Ola By Rise og Egil Olsen på trening i 2011. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer

- Mye handler om respekt og om å ta vare på hverandre i fotball-verden. Det inntrykket fikk jeg ikke av enkelte i NFF. Det virket ikke som fotball-folk i det hele tatt, sier Carew.

- Ødelegger dette ettermælet til Drillo?

- Nei, det gjør det ikke. Alle vet hva Drillo har betydd for fotball i Norge, sier Carew til Dagbladet.

1998: Vålerengas Egil Olsen og John Carew jubler etter 3-3 mot Besiktas i 1998. 
Scan-Foto: Tor Richardsen
1998: Vålerengas Egil Olsen og John Carew jubler etter 3-3 mot Besiktas i 1998. Scan-Foto: Tor Richardsen Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer