- Jeg er psykisk utslitt

Men Victor Valdes er villig til å spille ett år til i Barcelona.

FRUSTRERT: Barcelona-keeper Victor Valdes kaster håndkleet etter det første av to solide tap mot Bayern München i Champions League-semifinalen. Foto: Pierre-Philippe Marcou, AFP / NTB Scanpix
FRUSTRERT: Barcelona-keeper Victor Valdes kaster håndkleet etter det første av to solide tap mot Bayern München i Champions League-semifinalen. Foto: Pierre-Philippe Marcou, AFP / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Victor Valdes (31) fortalte Barcelona allerede i januar at han ikke akter å forlenge kontrakten som går fram til sommeren 2014.

Siden har han ikke villet si mer om saken før han i dag holdt en pressekonferanse der han forklarte valget, som han fortsatt står for.

- Jeg er psykisk utslitt. Jeg føler at syklusen min i klubben slutter i 2014. Det er det jeg har fortalt klubben. Dette er ikke et spørsmål om penger, sier Valdes ifølge Twitter-profilen @barcastuff.

- Barcelona har gitt meg alt, dette har vært hjemmet mitt i 20 år. Men presset som keeper her er enormt, sier han.

Valdes sier han er villig til å fullføre kontrakten, og at han vil kjempe for klubben til siste dag, slik han har gjort fra den første.

Blir trolig erstattet Men det skal litt til at Barcelona satser på en keeper som føler at han har gjort sitt. Mest sannsynlig blir han erstattet i sommer. Valdes sier at selv om han ser for seg å bli til 2014, er han villig til å diskutere andre løsninger med klubben.

Liverpool-keeper Pepe Reina (30) er den fremste favoritten til å komme tilbake til klubben der han slo gjennom på seniornivå før han gikk via Villarreal til Liverpool.

- Det ville bli vanskelig å si nei til en klubb som Barcelona, sa Reina nylig.

Han er født samme år som Valdes, og de to spanske toppkeeperne kjenner hverandre godt fra ungdomsårene til Barcelona.

- Reina? Han kjenner klubben, vi vokste her sammen, han er en nær venn. Han kan spille i hvilken som helst klubb i verden, også Barcelona, sier Valdes i dag.

Også Håvard Nordtveits lagkamerat i Borussia Mönchengladbach, Marc-André ter Stegen (21), skal være aktuell for en Barcelona-overgang.

- Ny motivasjon Valdes kom til klubben som tiåring i 1992, men måtte bli med på flyttelasset da familien flyttet til Tenerife seinere på året. Men i 1995 var han tilbake i Barcelona, hvor han har spilt siden.

Nå føler han tida snart er inne for å prøve noe nytt.

- Jeg ser for meg å spille i andre ligaer og å søke ny motivasjon, sier Valdes.

Han har den siste tida vært koblet til Monaco, som handler spillere i stor stil om dagen.