- Jeg er raskest på sletta

Lagkameratene heiet frem Karoline (13) i John Ertzgaards spurtkonkurranse.

EKEBERGSLETTA (Dagbladet.no): Hvem er Slettas raskeste?

Det håper John Ertzgaard å finne ut i løpet av Norway Cup-uka. Sprinteren er initiativtaker og primus motor for prosjektet som er rigget til av Olympiatoppen. Her kan de som vil få teste hvor raske de er.

- Det er en tanke jeg har hatt i bakhodet i mange år og jeg har hjulpet fotballag med å utvikle hurtighet. Jeg tror de har hatt stor nytte av det og jeg ønsker å dele av denne kunnskapen, sier Ertzgaard til Dagbladet.no.

Ertzgaard påstår han selv aldri har testet seg selv på en 40-meter, men tror han hadde løpt på drøye fire sekunder. Han blir overrasket om noen av Norway Cup-deltakerne klokker inn på under fem sekunder.

- Motivasjonen er ikke å finne nye sprint-stjerner, men ser jeg en med kapasitet som Jaysuma N’Dure så skal jeg gripe fatt i han altså, sier Ertzgaard videre.

- Tror du noen kan slå tida di eller?

- Det er noen som tror det er enkelt å slåen sprinter, men det har jeg ikke noe tro på altså. De eldste bør komme ned 5, 20-tallet, men jeg blir sjokkert hvis noen løper på mindre enn fem sekunder, sier Ertzgaard.

Tusenvis av sprintere

- Jeg er raskest på sletta

Ertzgaard tror hurtighet kommer til å bli viktigere og viktigere også i fotballen.

- Det gjøres mye bra i fotballen, men det er veldig få som har spisskompetanse på hurtighet. Her ønsker jeg å bidra, sier Ertzgaard.

Responsen så prosjektet så langt vært overveldende.

- Det kommer vel en 6-700 stykker på en dag, så i løpet av tre dager blir det vel et par tusen, sier Thomas Haugen som representerer Olympiatoppen på Sletta.

- Kommer noen til å løpe raskere enn Ertzgaard?

- Da blir han litt grinete tror jeg. Da pakker han sakene og drar herfra, sier Haugen.