- Jeg er redd

Idrettsverden viser sin støtte etter drapet på George Floyd.

TALTE: Den tidligere NBA-stjernen Stephen Jackson talte under en demonstrasjon i Minneapolis fredag. Foto: Stephen Maturen/Getty Images/AFP
TALTE: Den tidligere NBA-stjernen Stephen Jackson talte under en demonstrasjon i Minneapolis fredag. Foto: Stephen Maturen/Getty Images/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

USA rystes av drapet på 46-år gamle George Floyd. Dødsfallet har ført til store protester over hele USA, der det kreves rettferdighet for Floyd og tas til orde mot politivold mot svarte.

Fredag ble politibetjenten Derek Chauvin (44), som var den som presset kneet sitt mot Floyds nakke mens han lå i bakken, arrestert og siktet for uaktsomt drap. Dødsfallet undersøkes av FBI.

Flere idrettsstjerner har deltatt i protestene mot rasismen i det amerikanske politiet, blant annet NBA-stjernene LeBron James og Stephen Jackson.

Jackson, som har en lang karriere bak seg i klubber som San Antonio Spurs og Golden State Warriors, vokste opp med den nå avdøde Floyd.

Under en demonstrasjon i Minneapolis fredag kveld talte Jackson til folkemengden som hadde samlet seg utenfor byens rådhus.

- Vi kan ikke elske for alltid, hatet kommer frem og jeg er redd, sa Jackson ifølge ESPN.

- Ærlig talt er jeg redd fordi jeg vet hva som kommer fra hat, fra oss, og jeg vet hvorfor alle dere er så redde. Dere er redde for hva vi kan gjøre mot dere. Jeg vet hvorfor dere er redde. Dere har behandlet oss galt for så lenge, at dere tenker at karma kommer til å slå tilbake, fortsatte NBA-stjernen før han slo fast:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer