Rune om Ruud:

- Jeg er rystet

Ordkrigen mellom Casper Ruud og Holger Rune fortsetter. - Han vet at han gjorde det, sier Rune til Dagbladet.

KLART TALE: Danske Holger Rune står fortsatt ved at Ruud skal ha ropt i ansiktet hans. Foto: Reuters/NTB
KLART TALE: Danske Holger Rune står fortsatt ved at Ruud skal ha ropt i ansiktet hans. Foto: Reuters/NTB Vis mer
Publisert

Det ble ampert og dramatisk i kvartfinalen mellom Casper Ruud og Holger Rune onsdag kveld. I etterkant har det oppstått en voldsom ordkrig mellom Team Ruud og Team Rune.

Rune påstår at Ruud ropte «JAA» i ansiktet hans etter gårsdagens kvartfinale. Det har Ruud på sin side nektet for og kalt en løgn.

- Det er feil det han påstår. Det er virkelig ikke det som skjedde. En stor løgn, og det er skuffende å bli fortalt løgner til, sa Ruud til Discovery.

NEKTER: Casper Ruud nekter for å ha ropt opp i ansiktet på Holger Rune. Foto: Reuters/NTB
NEKTER: Casper Ruud nekter for å ha ropt opp i ansiktet på Holger Rune. Foto: Reuters/NTB Vis mer

Den uttalelsen likte ikke Rune, som til Dagbladet sier det er Ruud som farer med løgner.

- Det er ikke løgn det jeg sier, og Casper må slutte å snakke usannheter. Han vet at han gjorde det, men det er for flaut å si det høyt. Han burde være den modne utenfor banen også, sier Rune til Dagbladet.

Han vil i utgangspunktet ikke fortsette drittkastingen, men er klar på hva han mener.

- Jeg er rystet over at han benekter oppførselen sin etter kampen.

Han ønsker likevel Ruud lykke til i semifinalen mot Marin Cilic i morgen.

- Jeg synes pressen bør gi Casper arbeidsro og jeg ønsker ikke at forstyrre ham i hans første grand slam semifinale. Der er nok press allerede. Jeg ønsker ham en god kamp, sier Rune.

Det har ikke lyktes Dagbladet å komme i kontakt med Team Ruud.

TIL FINALE: Casper Ruud (23) tok seg til en sensasjonell semifinale i French Open, etter en dramatisk kamp mot danske Holger Rune (19). Danskens oppførsel under og etter kampen får stor oppmerksomhet. Bilder fra Discovery+. Se semifinalen på Discovery+ fredag 3. juni. Vis mer

Ruuds versjon av hva som skjedde i garderoben etter kampen er svært annerledes fra Runes.

- Det er en stor garderobe vi satt i etter kampen, der jeg og resten av teamet sitter på en side, mens han sitter på en helt annen side. Jeg tok isbad og fikk restituert litt etter kampen, så dro vi hjem. Hvordan han får det til å stemme at jeg ropte noe i ansiktet hans, det er vanskelig å forstå. Det er en løgn.

Det er ikke bare spillerne selv som har vært ute i media og kommentert Runes påstand.

Christian Ruud fortalte NRK at det Runes påstand om at Casper Ruud skal ha ropt han opp i ansiktet var løgn, men den kommentaren falt IKKE i god jord hos våre danske venner:

- De kan jo ikke hevde noe annet. Det er jo pinlig. Faren (Christian) hadde gått, så jeg forstår at han ikke vet noe. Det var bare fysioen som var der, sier mamma Aneke Rune til Ekstra Bladet.

Denmark's Aneke Rune celebrates as her son Holger Rune wins his fourth round match against Greece's Stefanos Tsitsipas in four sets, 7-5, 3-6, 6-3, 6-4, at the French Open tennis tournament in Roland Garros stadium in Paris, France, Monday, May 30, 2022. (AP Photo/Christophe Ena)
Denmark's Aneke Rune celebrates as her son Holger Rune wins his fourth round match against Greece's Stefanos Tsitsipas in four sets, 7-5, 3-6, 6-3, 6-4, at the French Open tennis tournament in Roland Garros stadium in Paris, France, Monday, May 30, 2022. (AP Photo/Christophe Ena) Vis mer

Hun hevder det Christian Ruud sier er løgn.

- Det skjedde mens Holger ventet på dopingkontroll, så det kan jo ikke faren uttale seg om. Og en ting er at man roper min sønn opp i ansiktet, en annen er at faren lyver til pressen. Det er grenseoverskridende atferd, sier hun til danske B.T.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer