FERDIG: Brede Hangeland er ferdig i Fulham. Toppfotballsjef Nils Johan Semb i NFF tror Hangeland finner en ny klubb i Premier League. 
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
FERDIG: Brede Hangeland er ferdig i Fulham. Toppfotballsjef Nils Johan Semb i NFF tror Hangeland finner en ny klubb i Premier League. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

- Jeg er sikker på at Brede finner en ny Premier League-klubb

Toppfotballsjef Semb om Hangeland-exiten.

(Dagbladet): Brede Hangeland (32) er ferdig i Fulham og må på klubbjakt i sommer.

Toppfotballsjef i NFF, Nils Johan Semb, føler seg sikker på at landslagskapteinen finner en Premier League-klubb.

- Nå tenker jeg at det er muligheter for en nordmann i Premier League neste sesong, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb til Dagbladet.

- Hangeland har hatt en vanskelig sesong, men han har vært en av de beste midtstopperne i Premier League i en årrekke. Jeg vet ikke hva som ligger bak avgjørelsen om å bryte kontrakten, sier Semb.

- Du tror han tar et steg opp nivåmessig?

- Ja, jeg føler meg sikker på at Hangeland finner en Premier League-klubb, hvis han selv ønsker det. Det er jo ikke helt uvanlig at profilerte spillere på nedrykkslag fristilles fra kontrakten. Hangeland er i en alder der han fortsatt kan ha mer å gi, sier Semb.

- Hva betyr dette for landslaget?

- For landslaget er det viktig å ha spillere på høyest mulig nivå. Og akkurat nå er Premier League og La Liga kanskje der det er høyst kvalitet. Er du i en Premier League-klubb, er det gode medspillere som også gjør deg bedre, sier Semb.

- Visste du at Hangeland var ferdig i Fulham før pressemeldinga fra klubben klokka 19.00?

- Nei, det gjorde jeg ikke, sier Semb.

Hangeland kom til Fulham i januar 2008. Han ble daværende trener Roy Hogdsons første signering. 32 år gamle Hangeland spilte 272 kamper. Nordmannen hadde ett år igjen av kontrakten før han ble fristilt offisielt i kveld.

- Klubben vil takke Brede for hans seks og et halvt år i tjeneste. Vi ønsker ham alt det beste i framtida, heter det på fulhamfc.com.

Dagbladet kommer med mer.

TROR PÅ PL-RETUR: Toppfotballsjef Nils Johan Semb tror Hangeland returnerer til Premier League.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
TROR PÅ PL-RETUR: Toppfotballsjef Nils Johan Semb tror Hangeland returnerer til Premier League. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer