SIKTET FOR DRAP: Oscar Pistorius blir holdt i arresten i Pretoria. Kjæreste hans ble funnet død i natt, skutt fire ganger i løperens hjem. Foto: EPA / NIC BOTHMA / NTB SCANPIX
SIKTET FOR DRAP: Oscar Pistorius blir holdt i arresten i Pretoria. Kjæreste hans ble funnet død i natt, skutt fire ganger i løperens hjem. Foto: EPA / NIC BOTHMA / NTB SCANPIXVis mer

- Jeg er sikker på at det som skjedde var en fryktelig feil

Pistorius' agent om drapssiktelsen mot «Blade Runner».

(Dagbladet): Sør-Afrika er rystet etter at friidrettstjernen Oscar Pistorius, kjent som «Blade Runner» på grunn av protesene, ble arrestert i natt.

26-åringen med seks paralympics-gull er mistenkt for å ha skutt og drept kjæresten Reeva Steenkamp, en 30-årig undertøysmodell og reality-TV-deltaker.

Varetektsfengslet Pistorius' agent bekrefter i formiddag at han er på vei til retten i Pretoria, der sørafrikaneren sitter i varetekt siktet for drap.

Agenten har ikke snakket med utøveren så langt.

- Jeg håper jeg kan få tilgang til ham på politistasjonen. Akkurat nå kan jeg ikke gi ut noen detaljer om hva som har skjedd, sier agent Peet van Zyl til Daily Telegraph.

Van Zyl er ute av stand til å fatte at det er Pistorius som skal ha avfyrt skuddene mot kjæresten.

Fryktelig feil - Oscar er en ydmyk fyr og en flott person. Jeg er sikker på at det som skjedde var en fryktelig feil, men jeg har virkelig ikke kjennskap til detaljene for øyeblikket, sier agenten.

Steenkamps PR-byrå bekrefter til den sørafrikanske avisa Timeslive at det er 30-årige Steenkamp som er funnet død, men vil foreløpig ikke gi ytterligere kommentarer.

SKUTT FIRE GANGER: Oscar Pistorius er siktet for å ha skutt modellkjæresten Reeva Steenkamp fire ganger i natt. Her fra en prisutdeling i Johannesburg i november. Foto: AP / Lucky Nxumalo-Citypress
SKUTT FIRE GANGER: Oscar Pistorius er siktet for å ha skutt modellkjæresten Reeva Steenkamp fire ganger i natt. Her fra en prisutdeling i Johannesburg i november. Foto: AP / Lucky Nxumalo-Citypress Vis mer

- Ja, vi skal sende ut en pressemelding senere, sier talskvinne Shiri Reouveni.

Lokalt politi ble tilkalt en adresse i Silverwoods Country Estate, ved Silverlakes i Pretoria, etter at vitner hørte skyting i natt. Da medisinsk personell kom til stedet ble en kvinne funnnet død.

Skutt fire ganger Kvinnen ble først identifisert som Steenkamp etter at familien ble varslet. Hun var skutt i hodet og i armen. På stedet fant politiet en 9 mm-håndvåpen.

- Ambulansepersonale erklærte kvinnen død på stedet, og politiet fortsetter sin etterforskning, sier politioffiser Katlego Mogale.

Pistoruis har forklart til politiet at han ved en feil skjøt Steenkamp, han trodde hun var en innbruddstyv. Politikaptein Saraqh Mcira bekrefter det til Beeld.

Ifølge avisa ble Steenkamp skutt fire ganger.

- Vi vet ikke hva som har skjedd ennå. Dette hendte kl. 03 i natt, vi snakker fortsatt med sikkerhetsvaktene på stedet. Han som er varetektsfengslet er ganske skjelven, sier Mcira.

Våpen i hjemmet Det er vanlig med våpen i sørafrikanske hjem, skriver Daily Telegraph. Blant annet ble en far arrestert for å ha skutt sin 15-årige datter i hagen i november. Hun kom hjem fra en tur på byen om natta

Cape Town-advokat William Booth opplyser selvforsvar i hjemmet står sentralt i sørafrikansk lovtekster.

- Loven sier at du kan skyte noen dersom personen angriper deg eller noen andre. Du kan også skyte noen hvis personen ikke er bevæpnet, så framt du tror inntrengeren kommer til drepe ellr påføre noen alvorlig skade i ditt hjem, sier advokaten.

LØP MOT HEST: Pistorius fikk prøve seg i løpsduell mot en araber i Dohja i desember. Sørafrikaneren vant. Foto: REUTERS/Fadi Al-Assaad / NTB SCANPIX
LØP MOT HEST: Pistorius fikk prøve seg i løpsduell mot en araber i Dohja i desember. Sørafrikaneren vant. Foto: REUTERS/Fadi Al-Assaad / NTB SCANPIX Vis mer