- Jeg er sikker på at jeg må betale for dette

Defensiv Chris Froome.

TAR IKKE AV: Chris Froome toner ned egne sjanser i årets vuelta etter å ha vært sterkest av sammenlagtfavorittene lørdag. Foto: AFP PHOTO/ JAIME REINA
TAR IKKE AV: Chris Froome toner ned egne sjanser i årets vuelta etter å ha vært sterkest av sammenlagtfavorittene lørdag. Foto: AFP PHOTO/ JAIME REINAVis mer

(procycling.no): På de 13 første etappene har ikke Chris Froome sett ut som en vinner av Vuelta a España.

Den britiske stjerna har sett konkurrentene ta tid på ham på de tøffe etappene.

Men lørdag viste han ryggen til Joaquim Rodríguez, Alberto Contador og de andre sammenlagtfavorittene da han akselererte på den siste kilometeren opp La Camperona.

Ingen fulgte 29-åringen.

Plutselig virket vueltaen åpen etter at Contador før lørdag har sett trygg ut i den røde ledertrøya.

Froome tok sju sekunder på Contador da svarene fikk to streker under seg på toppen av det bratte fjellet.

- Jeg er sikker på at jeg må betale for min innsats i dag på de kommende etappene. Jeg skal prøve å følge de andre, og hvis det oppstår en mulighet som i dag skal jeg forsøke å ta den, forklarte Froome til journalistene etter målgang, skriver sporten.tv2.dk.

Det avsluttende fjellet var 8,3 kilometer á 7,5 prosent, men det var særlig de siste 2,9 kilometerne som skilte seg ut med en gjennomsnittlig stigning på 14 prosent.

Umiddelbart da det bratte partiet kom virket briten sjanseløs på å følge de andre favorittene da Alejandro Valverde (andremann sammenlagt, Movistar) angrep.

Men spanjolen sluknet og Froome kom tilbake.

- Det var en tøff stigning. Alle som forsøkte å kjøre maksimalt fra bunnen måtte betale for det på toppen. Det gjorde at jeg kom tilbake, sa Froome.

Contadors angrep innenfor de siste to kilometerne prellet av 29-åringen, og da han klemte til med én kilometer igjen, klarte ingen å følge.

Contador så også Rodríguez passere, og sammenlagtlederen tapte sju sekunder til Froome og seks sekunder til landsmannen.

Det var Contadors første svakhetstegn denne vueltaen, og kanskje et tegn på hva som vil skje søndag.

Da venter en ny fjelletappe. 12,2 kilometer med klatring opp Lagos de Covadonga til mål vil avgjøre hvem som holder de sterkeste kortene etter to uker og 15 etapper.

Fjellet ble sist brukt i vueltaen i 2012. Da kom Rodríguez, Contador og Valverde i mål på samme tid, etter å ha vært sterkest av sammenlagtrytterne.

Søndag vil nok Froome ha et ord med i diskusjonen når kampen om den røde ledertrøya fortsetter.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.