Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg er sjokkert, fy fader

Hilde GP om dopavslørte Tsjepalova.

SKUFFET: Hilde Gjermundshaug Pedersen, som her ble henvist til andreplassen av Julia Tsjepalova i Oberstorf i 2004, er rystet over avsløringen. Foto: AP
SKUFFET: Hilde Gjermundshaug Pedersen, som her ble henvist til andreplassen av Julia Tsjepalova i Oberstorf i 2004, er rystet over avsløringen. Foto: AP Vis mer

(Dagbladet.no) I ettermiddag kom det meldinger fra Russland om at en av de tre langrennsløperne som er tatt i doping er Julia Tsjepalova (33).

Hun vant gull i tre OL på rad og var ei hard nøtt å knekke for de norske jentene.

Hilde Gjermundshaug Pedersen (44) konkurrerte med henne i flere år, og hun er rystet over avsløringen.

- Jeg er sjokkert, fy fader. Det er like lite hyggelig hver gang. Jeg er skuffet, sier Gjermundshaug Pedersen til Dagbladet.

Ingen rykter
Russiske medier skriver at Tsjepalova har avgitt en positiv EPO-prøve. Hun ble OL-mester for første gang i Nagano i 1998. Også i Salt Lake City og Torino fikk hun med seg gullmedaljer. Hun har også ett VM-gull. Den siste mesterskapsmedaljen var stafettgullet fra OL i Torino i 2006.

Nå spør Hilde Gjermundshaug Pedersen seg om hvor ren Tsjepalova var da hun herjet i sporet.

- Når du får slike meldinger, da begynner du å lure på hva de har gjort tidligere, sier hun.

TRE OL-GULL: Her jubler Julia Tsjepalova over OL-gullet hun vant i Salt Lake i 2002. Hun vant også gull i Nagano 1998 og Torino 2006. Foto: EPA
TRE OL-GULL: Her jubler Julia Tsjepalova over OL-gullet hun vant i Salt Lake i 2002. Hun vant også gull i Nagano 1998 og Torino 2006. Foto: EPA Vis mer

- Har du hørt noen rykter om henne?

- Nei, men nå i det siste har jeg ikke vært så mye i miljøet. Jeg kjente henne heller ikke så godt da vi gikk sammen, annet enn at vi var på hils.

Ber om strengere straffer
Men da andre utøvere ble tatt i Gjermundshaug Pedersens glansdager, begynte fort ryktene og praten å svirre i langrennsmiljøet.

- Da utøvere ble avslørt, ble vi litt skeptiske til andre utøvere fra samme nasjon. Det ble mange spekulasjoner. Og så kom juksemakerne tilbake, etter to års utestengelse, da ble vi usikre på om de da virkelig var blitt rene, sier hun.

- Synes du dopingstraffene er for milde?

- Ja, to år er for lite, de må økes til i hvert fall tre eller fire år. Straffene er for milde når folk tør å prøve. Det er viktig at det forebyggende arbeidet prioriteres, og jeg tror mange jobber godt med dette. Dessverre er det noen som jobber i den andre enden også, sier en skuffet Hilde Gjermundshaug Pedersen.

Julia Tsjepalova sleit med å hevde seg forrige sesong, etter å ha blitt mor.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling