Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg er sjokkert. Hun kunne aldri gjort dette

Russisk is-dronning med dop-avsløring.

TATT FOR DOPING: Ekaterina Bobrova tok gull under OL i Sotsji for to år siden. Foto: Scanpix
TATT FOR DOPING: Ekaterina Bobrova tok gull under OL i Sotsji for to år siden. Foto: Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Ekaterina Bobrova (25) tok gull både under EM i 2013 og OL i 2014. Nå rystes russisk idrett av nyheten om at 25-åringen er tatt for doping bare uker før VM i USA.

Bobrova opplyste selv om den positve testen overfor medier i hjemlandet i dag. Samtidig hevder 25-åringen at hun er uskyldig.

- Det er et sjokk. Vi er alltid veldig påpasselige med å følge med på hva vi spiser og hvilke medisiner vi tar. For øyeblikket jobber vi sammen med forbundet for å komme til bunns i hva som har skjedd, sier Bobrova til russiske R-Sport.

Spor av hjertemedisin Under EM i januar kom Bobrova og partneren Dmitrij Solovjev på tredje plass. Det er på mesterskapets siste dag at den russiske is-dronninga skal ha testet positivt for bruk av Meldonium.

Meldonium er en hjertemedisin som bidrar til å øke kroppens fysiske kapasitet. Trener Alexander Zjulin nekter på sin side å tro at Bobrova har gjort noe ulovlig med overlegg.

- Hun ville aldri gjort dette, og dosen er relativt stor. Hun fikk det i seg i løpet av de siste 24 timene av EM. Jeg er sjokkert og demotivert av det som er skjedd, sier Zjulin, ifølge NTB.

Taust skøyteforbund Det internasjonale skøyteforbundet (ISU) vil verken avkrefte eller bekrefte opplysningene til Bobrova. Selv sier hun imidlertid at hun ikke ønsker å få analysert B-prøven.

Det innebærer trolig at hun kan vente seg en utestengelse på to år.