- Jeg er sjokkert

John Arne Riise (40) ber Liverpool-spillerne skjerpe seg før det han mener blir det tøffeste Merseyside-derbyet på mange år. Han fikk selv sjokk av Aston Villa-oppgjøret.

<strong>DRØMMEDAG:</strong> John Arne Riise feirer målet i Merseyside-derbyet i 2001. Liverpool vant kampen 3-1. Foto: Darren Staples / REUTERS / NTB
DRØMMEDAG: John Arne Riise feirer målet i Merseyside-derbyet i 2001. Liverpool vant kampen 3-1. Foto: Darren Staples / REUTERS / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Everton - Liverpool, lørdag 13.30 på TV 2 Sport Premium. Følg Dagbladets fotballsending lørdag fra klokken 20.00

John Arne Riise (40) ble en umiddelbar Liverpool-yndling da han i Merseyside-debuten sin scoret etter et herlig soloraid i kampen som Liverpool til slutt vant 3-1.

Siden den augustdagen i 2001 har Liverpool møtt erkerivalen Everton hele 42 ganger.

Liverpool har 22 ganger gått seirende ut av de oppgjørene - Everton har «bare» vunnet fire.

Men nå er det en ny tid. Everton har hatt en vanvittig start på sesongen, mens Liverpool gikk på et forsmedelig 7-2 tap borte mot Aston Villa sist.

40-åringen, med flest landskamper for Norge, tror at lørdagens Merseyside-derby blir det jevneste på lenge.

- Everton har hatt en helt fantastisk start. Det ser ekstremt bra ut. Med tanke på hvor bra de er nå, blir det kanskje en av de tøffeste og vanskeligste kampene mot Everton på mange år, sier Riise til Dagbladet.

ENGASJERT: Serbias scoring i ekstraomgangene fikk det til å koke over for John Arne Riise. Video: Rødt Kort Vis mer

Everton har ennå ikke avgitt ett poeng og ligger på tabelltopp i Premier League etter fire kamper. Riise mener det er kult for Liverpool-derbyet at Everton gjør det så bra om dagen. Han mener at Evertons italienske trener (Carlo Ancelotti) skal ha mye av æren for suksessen.

- Det viser hvilken fantastisk manager Ancelotti er. Hvordan han har kommet inn og så plutselig sitter det. Bare se på spillere han har fått inn. Det blir spennende å se om de klarer å holde det gående, forteller 40-åringen til Dagbladet.

- Jeg er sjokkert

Det kom som et enormt sjokk for mange da Liverpool ble knust 7-2 av Aston Villa før landslagspausen. Riise var i bilen under kampen og fikk vite om fadesen da det tikket inn enorme mengder meldinger på mobilen hans.

- Da jeg fikk vite om det måtte kona kjøre slik at jeg kunne følge med på kampen. Det endte opp med at jeg ikke så lenger, fordi jeg ikke ville se resten, sier Flint Tønsberg-treneren.

Riise mener at kampen var en oppkvikker for hans tidligere arbeidsgiver.

- Liverpool var veldig dårlig på det de normalt er gode på, og Aston Villa spilte en kanonkamp. Det var en wake-up-call til spillerne om at Premier League ikke er lett. Jeg tror vi får se en respons neste uke, forteller Riise.

- Har du noen gang sett et Liverpool-forsvar spille så svakt under en kamp?

- Nei, det tror jeg ikke. Det er første gang jeg har sett det her laget så rotete. Jeg tror dette var en kamp Liverpool trengte.

Riise mener at spillerne må ta læring av kampen og skjerpe seg hvis det skal bli et nytt ligagull.

- Jeg er sjokkert hvis ikke spillerne selv innser at de må prestere mye bedre hvis de skal vinne ligaen i år, sier Liverpool-legenden.

- Noe spesielt

Igjennom en lang karriere har Riise spilt utallige kamper i flere land. For Liverpool har han godt over 300 kamper og på Norges landslag er han den eneste som har rundet 100 kamper.

Riise har gode minner fra Merseyside-derbyene og mener kampene mot Everton er noe helt spesielt.

- Det var veldig kult å score i debuten (mot Everton). Det kuleste er oppbygningen i ukene før kamp. Det å kjenne på byen at det nærmer seg. Det er noe spesielt å være en del av. Du har kompiser som bor i byen som er Everton-fans. Bestekompisen min i Liverpool var Everton-fan. Du merker det på alt rundt deg at det nærmer seg, sier den tidligere landslagsspilleren.

På tross av Evertons gode form tror Riise at gamleklubben trekker det lengste strået på lørdag.

- Jeg har på følelsen at Liverpool kommer til å slå tilbake. Jeg tipper 2-0 til Liverpool.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer