<strong>VIL IKKE TREKKE SEG:</strong> Erik Røste sier det ikke er aktuelt å trekke seg som skipresident. Foto: NTB Scanpix &nbsp; &nbsp; &nbsp;
VIL IKKE TREKKE SEG: Erik Røste sier det ikke er aktuelt å trekke seg som skipresident. Foto: NTB Scanpix       Vis mer

Ikke aktuelt for Erik Røste å trekke seg:

- Jeg er skipresident i en krevende fase nå, men det er ikke tid for å hoppe av

Mange har krevd skipresidentens avgang etter dopingavsløringene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Siden nyheten om at langrennsdronningen Therese Johaug hadde testet positivt på en dopingprøve smalt forrige uke, har det vært stille fra skipresident Erik Røste.

Flere har krevd Røstes avgang etter to dopingavsløringer mot norsk langrenn på få måneder.

Selv sier han at han ikke har noen planer om å gå av som skipresident.

- I sånne situasjoner som dette, må man jo vurdere å gå av. Jeg er valgt av skitinget. Jeg har vært skipresident i mange gode dager. Nå er vi i en krevende fase og en krevende tid. Det er ikke tid for å hoppe av skuta nå, men tid for å være med og bidra til at vi kommer på rett kjøl sa Røste til NTB i kveld.

- Ikke hyggelig

Røste forteller at både han og andre har jobbet mye den siste uka etter dopingsjokket, og at de vil fortsette å jobbe for at norsk langrenn skal komme seg gjennom denne fasen.

- Det er ikke hyggelig. Det er en feil som er begått som har fått store konsekvenser. Det har dessverre skjedd, og nå må vi jobbe oss gjennom dette.

Han synes hele Therese-saken er trist, men lover at ski-Norge og norsk langrenn står sammen i motgangen - slik de har gjort i medgangstider.

Røste hevder det handler om at rutinene ikke ble fulgt, ikke at det er manglende rutiner, som gjorde at kremglippen kunne skje.

- Vi har rutiner for mye, men i Therese-saken ble de ikke fulgt godt nok. I en slik situasjon må vi handle, og det er satt i gang en rekke strakstiltak for å sikre at dette ikke skal skje igjen. Det betyr ikke at vi ikke hadde rutiner, men vi må være sikre på at de blir fulgt, sa Røste til NTB.

Må bygge opp tilliten

Skipresidenten forstår veldig godt at andre nasjoner nå sitter og gnir seg litt i hendene etter dopingavsløringene som har rystet Norge og resten av langrennsverden, og gitt norsk langrenn «en på trynet».

- Jeg kan ikke si noe annet enn at det er vårt ansvar å bygge opp den tilliten, det må vi nå gjøre.

På spørsmål om hva han tenker om at Johaug nå kan bli utestengt, har Røste ingen kommentar til. Men skipresidenten sier han nå har tillit til at Antidoping Norge kjører denne saken raskt, men grundig.

- Så får vi ta det derfra når avgjørelsen kommer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer