- Jeg er skremt

På disse tider i fjor mente Teitur Thordarson at Rosenborg burde frykte Brann i kampen om seriegullet. Teitur tok feil. Fem uker før en ny sesong er Brann-treneren vettskremt sjøl - over sine egne spillere.

Kaptein Joachim Walltin er skadd. Det samme er Roy Wassberg. Ellers stilte Brann-trener Thordarson i går med sitt beste mannskap. Og ble slaktet og flådd av laget som i fjor ble nummer 13 i Allsvenskan. Fjorårets gullambisjoner endte som kjent i en sjuendeplass etter 6- 2-tapet for Rosenborg hjemme på Stadion i siste serierunde. Siden har midtbanekolossen Svante Samuelsson forlatt Bergen. Det samme har den finske backen Harri Ylönen. Det er 12 dager siden Brann sist ble utklasset: 8- 4 mot Bodø/Glimt. Derfor er det til å skjønne at Thordarson ligger flatere enn i fjor fem uker og fire dager før serieåpningen borte mot Molde lørdag 13. april.

- Det jeg har sett av laget her i dag og mot Bodø/Glimt, både skremmer og bekymrer meg, sier han til Dagbladet.

Kollaps i andre

I går åpnet Brann greit og skapte sjanser uten å få uttelling. Istedenfor gikk Norrköping opp i 2-0 før Raymond Kvisvik reduserte like før pause. Resten av kampen vil Thordarson helst sensurere.

- Vi gikk totalt i oppløsning i andre omgang. Veldig urovekkende, sier han.

Han klager på uforståelige inngrep fra spillere som bør ha fotballbasisen i orden.

- Vi gjør for mange personlige feil, sier han.

Treningskamper siden 27. januar

Brann - Åsane 6-1

Brann - Viking 1-3

Brann - Molde 1-2

Brann - Aalesund 2-2

Brann - Lyn 1-1

Brann - Bodø/Glimt 4-8

Brann - IFK Norrköping 1-6

I fjor tapte Brann avgjørende poeng på grunn av tafatthet mot Sogndal og Lyn. Sjelden har Thordarson sett Brann dårligere enn da. Inntil nå.

- Vi har sett det denne måneden. Det som skremmer meg mest, er hvor dårlige vi er på vårt dårligste, sier han.

Svak vinter

På de sju treningskampene siden 27. januar har Brann bare 6- 1 seieren over Åsane på plussida.

- Nå tør jeg ikke si noe om hvorvidt vi kan bli et topplag i år, sier Thordarson.

Han håper det skal hjelpe på når Joachim Walltin kommer tilbake og tar tak i det defensive midtbanearbeidet. Men det er ikke bare bakover det skranter. I fjor scoret tross alt Brann 63 seriemål. Bare Rosenborg (73) og Lillestrøm (64) scoret flere.

- Vi er ikke i nærheten av å skape så mange sjanser lenger, sier Thordarson.

Han innrømmer at det går tyngre enn han hadde fryktet. Sjøl om han hele tida har vært skeptisk.

- I løpet av to sesonger har vi avgitt spillere som utgjør et helt landslag, sier Thordarson.

Og det verste er at det kan bli verre. Bosman-spiller Raymond Kvisvik knyttes nå til Austria Wien. Thorstein Helstad nekter å skrive ny kontrakt.

IKKE AKKURAT GULL: Trener Teitur Thordarson, her under kampen mot Norrköping på La Manga i går, er bekymret over Branns vinterform og finner liten trøst i at også Rosenborg sliter i sine treningskamper. - Uansett har de langt flere spillere å ta av enn oss, sier Thordarson.