SKUDDREDD: Helena Jonsson viser lite tegn til frykt på standplass, men verdenscuplederen og OL-gullfavoritten avslører at hun er skuddredd.Foto: Janerik Henriksson / SCANPIX
SKUDDREDD: Helena Jonsson viser lite tegn til frykt på standplass, men verdenscuplederen og OL-gullfavoritten avslører at hun er skuddredd.Foto: Janerik Henriksson / SCANPIXVis mer

- Jeg er skuddredd

Svenskenes største gullhåp trives egentlig ikke på standplass.

|||(Dagbladet): Helena Jonsson opptrer tilsynelatende med stoisk ro på standplass - både i stående og i liggende - og de mange bunnsolide skyteseriene, har gitt henne et stempel som Sveriges største gullfavoritt foran OL i Vancouver.

Skinnet kan imidlertid som kjent bedra, og de med blikk for de små detaljene har kanskje lagt merke til at 25-åringen fra Sollefteå i Västernorrland blunker nemlig hver gang hun trykker på avtrekkeren.

Forklaringen: Verdens kanskje beste kvinnelige skiskytter er skuddredd.

- Jeg er skuddredd, så det er ikke så rart. Jeg har egentlig ikke tenkt noe på det før noen filmet meg og spurte meg hvorfor jeg blunker. Men jeg er både skuddredd og ballredd, så det er nok derfor, forklarer Jonsson til svenske Radiosporten.

Med tanke på at den svenske jenta stort sett er feifri på standplass, har verken Jonsson eller trenerapparatet sett grunn til å ta tak i den skytetekniske unoten.

- Hadde hun vært en mindre talentfull skytter, skulle vi forsøkt å gjøre noe med det, men i Helenas tilfelle er det ikke noen vits, sier skytetrener Jonas Edman.

- Det er egentlig ikke bra. Ideelt sett vil jeg at hun skal ha øynene oppe gjennom hele siktefasen, men hun har likevel bra retning, poengterer han.


PS! Lørdag klokka 22 norsk tid konkurrerer Jonsson mot Tora Berger og resten av skiskyttereliten om OL-gull på 7,5 kilometer sprint i Whistler. Det er en begivenhet du kan følge direkte i OL-studio.