Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg er skuffet over at jeg ikke får spille mer

Keeper-Katrine ble tatt ut i pausen.

VIL SPILLE MER: Katrine Lunde Haraldsen sier hun er skuffet over at hun ikke fikk fullføre kampen mot Sør-Korea. Her fra første omgang. Foto: BJØRN LANGSEM / DAGBLADET
VIL SPILLE MER: Katrine Lunde Haraldsen sier hun er skuffet over at hun ikke fikk fullføre kampen mot Sør-Korea. Her fra første omgang. Foto: BJØRN LANGSEM / DAGBLADET Vis mer

LONDON (Dagbladet): Norge - Sør-Korea 27-27 (13-15).

Katrine Lunde Haraldsen fikk sjansen fra start mot Sør-Korea til tross for at Kari Aalvik Grimsbø gjorde en kjempekamp mot Sverige. Aalvik Grimsbø lyktes også bedre enn Lunde Haraldsen i åpningskampen mot Frankrike.

Heller ikke i dag leverte Katrine på det høyeste nivået norske håndballfans har blitt vant med å se henne på i tidligere mesterskap.

- Jeg er ikke i den formen jeg skulle vært, men jeg føler det kommer. Det svinger vel opp og ned for meg også. Jeg føler at jeg kunne tatt flere i dag. Når man ikke får det til, så er det selvfølgelig tyngre å jobbe med det også, sier Lunde Haraldsen etter kampen.

- Er fornøyd Men selv om hun ikke føler toppformen er der, synes hun ikke innsatsen i dag var så ille.

- Jeg er fornøyd med min kamp. Jeg synes jeg gjorde mye bra, jeg synes vi fikk presset dem bra. Selvfølgelig er det kanskje noen skudd til jeg skal ha, men jeg er fornøyd, sier hun til Dagbladet.

- Har du skjemt oss litt bort tidligere?

- Ja, det har jeg nok. Men så må man bare tenke litt på seg sjøl noen ganger også, sier Lunde Haraldsen.

Hun er alt annet enn fornøyd med å måtte svare på spørsmål om manglende prestasjoner.

- Ja, jeg blir jo litt irritert fordi folk skal mase og mase. Men sånn er det jo med pressen, det er ikke lett å styre dere. Dere får mase og mase, og jeg får svare så godt jeg kan. Og så får jeg gi dere de svarene dere vil ha, sier hun.

- Ville spilt hele Men det er ikke bare spørsmålene fra media som er problemet. Hun ville også gjerne fått fullføre kampen i dag.

- Jeg er skuffet over at jeg ikke får spille mer.

Katrine Lunde Haraldsen er et konkurransemeneske, og liker slett ikke å bli benket.

- Men jeg ser også når jeg ikke bør spille, sier hun.

- Forstår du at Kari fikk sjansen i andre omgang i dag?

- Nei, selv ville jeg gjerne vært med og spilt mer, det ville jeg. Men det er greit at Kari får sjansen, det er fair nok.

For øvrig henviser Katrine til «sjefen» når det gjelder hvorfor hun ble byttet ut. Thorir Hergeirsson, som altså er landslagssjefen, sier dette til NTB:

TILBAKE PÅ BENKEN:  I andre omgang satt Lunde Haraldsen på benken og fulgte Kari Aalvik Grimsbø i det norske målet. Foto: LISE ÅSERUD / NTB SCANPIX
TILBAKE PÅ BENKEN: I andre omgang satt Lunde Haraldsen på benken og fulgte Kari Aalvik Grimsbø i det norske målet. Foto: LISE ÅSERUD / NTB SCANPIX Vis mer

- Jeg synes det var et steg i riktig retning for henne. Hun avsluttet ikke så bra, men det gjorde heller ikke laget. I pausen valgte vi å bytte. Vi mente det ville gagne laget blant annet fordi Sør-Korea hadde mange avslutninger fra kanten.

Uvante skudd Keepertrener Mats Olsson vurderer innsatsen til Katrine og Kari som «normalt keeperspill mot Sør-Korea», fordi nettopp det asiatiske laget byr på en ekstra utfordring for keeperne.

- Som keeper er det veldig vanskelig å spille mot et sånt lag, fordi de har en så annerledes rytme i skuddene, og annerledes bevegelser enn du er vant til som keeper. Og det er vanskelig å trene på, for vi har ingen skyttere som kan simulere koreanere, sier Olsson til Dagbladet.

Forskjellen består i at de ofte hopper opp sidelengs i stedet for rett mot mål, og at selve kastbevegelsen er kort og vanskelig å lese. I tillegg er timingen mellom opphopp og skudd annerledes enn europeiske spillere er vant til.

- Det er Sør-Korea som er problemet. Jeg er helt overbevist om at om vi hadde møtt et annet lag i dag enn dem, så hadde vi hatt to gode keepere, og Katrine hadde vært god fra første stund. Hun er på vei, og var betydelig, betydelig bedre på trening i går, så det kommer, sier Olsson.

- De gjemmer seg Heller ikke Kari Aalvik Grimsbø matchet prestasjonen sin fra kampen mot Sverige for to dager siden da hun slapp inn i andre omgang i dag. Igjen mener Olsson at det handler om den vanskelige motstanderen.

- Det er det at Korea er vanskelige å spille mot, og vi har ikke den erfaringen. De gjemmer seg. Vi har spilt mot dem i OL 2008 og VM 2009, og siden har vi ikke fått spilt mot dem. Og det finnes ingen andre lag i verden på dette nivået som spiller sånn. Kina og Japan har samme stil, men er ikke gode nok, mener Olsson.

Kari bekrefter også selv at Sør-Korea er en spesiell utfordring.

- Det er vanskelig å forberede seg ordentlig på det før man har spilt mot dem, for det er en annen timing og en annen rytme som man ikke bare kan få inn i hodet uten å føle det litt på kroppen. De har gode skyttere, og er gode til å skjule seg bak forsvaret, så det kommer ganske overraskende skudd. Enkelte av dem henger lenge i lufta og skyter på vei ned, og ikke på det høyeste, så man må stå og vente veldig for å se hva de gjør, sier hun til Dagbladet.

- Greit at Katrine startet Selv er hun «sånn passe» fornøyd med egen innsats og var forberedt på at det ble vanskeligere i dag.

- Den kampen jeg hadde sist var noe av det beste jeg har prestert på landslaget, og det er jo ikke sånn at man spiller så bra hver gang, sier hun.

Hun hadde ingenting mot at kollega Lunde Haraldsen fikk starte i dag.

- Det var greit at hun startet. Jeg forberedte meg fra benken, og er jo vant til å gjøre det, og holdt meg klar til å komme inn når som helst - og det skal jeg fortsette med.

VANSKELIG Å TRENE PÅ: Mats Olsson, her bak målet på trening før helga, sier det er vanskelig å forberede keeperne på å møte sørkoreanske spillere som skyter på en helt annen måte enn europeiske. Foto: BJØRN LANGSEM / DAGBLADET
VANSKELIG Å TRENE PÅ: Mats Olsson, her bak målet på trening før helga, sier det er vanskelig å forberede keeperne på å møte sørkoreanske spillere som skyter på en helt annen måte enn europeiske. Foto: BJØRN LANGSEM / DAGBLADET Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media