-  Jeg er slapp, sur, forbanna

Petter Solberg (29) priser seg lykkelig over at VM-leder Sébastien Loeb ikke har det travelt i Finland.

JYVÄ SKYLÄ (Dagbladet): Dagbladet møtte verdensmesteren like bak serviceparken i ett-tida i går. Da hadde han og kartleser Phil Mills fløyet med helikopter fra uhellsstedet på fjerde fartsprøve.

-  Skadet du deg?

-  Nei, svarte en skuffet og ordknapp Petter, som gikk rett i servicetraileren.

Tar skylda

Etter et 20 minutter langt møte med teamledelsen og en lunsj var han mer snakkesalig. Men følelsene var ikke færre.

-  Jeg er slapp. Sur. Forbanna. Jeg skulle ikke gjort en slik feil. Jeg var ikke konsentrert nok og hadde ikke den siste lille reaksjonen som ville forhindret feilen. Dette er marginale greier. Bare en liten svikt i konsentrasjonen er nok, sier han.

Solberg lå på tredjeplass da helgeplanene ble skrinlagt.

Dårlig med søvn

Den fatale feilen skjedde cirka to km inn på den fjerde fartsprøven.

-  Vi kom sidelengs inn i en venstresving og fikk nesten en snurring. Bilen skled av på grusen og ut i en grøft. Vi hadde femtegiret inne, men bremset ned før svingen. Jeg trodde det skulle gå bra og at vi bare skulle tape noen få sekunder, men så traff høyre forhjul en stein som lå i gresset, forteller Solberg. En ødelagt forstilling gjorde det umulig å fortsette.

Den influensasjuke 29-åringen tilbrakte mesteparten av torsdagen i hotellsenga. Men særlige mye søvn ble det ikke, og Solberg innrømmer at helsa kan ha bidratt til at han ikke var konsentrert nok.

-  Jeg er ikke i toppform. Og det må man være i et rally.

-  Bra for meg

I går var det i alle fall én mann som hadde lite i mot at Petter Solberg tok seg en tur i en finsk grøftekant: Sébastien Loeb. VM-lederen lå 17 poeng foran Subaru-føreren før Rally Finland.

-  Dette er bra for meg i forhold til VM-tittelen. Men det er ikke hyggelig for Petter, særlig siden han lå så bra an, sier Loeb.

Citroën varslet før løpet at Loeb ikke skulle ta noen unødvendige sjanser. Og 30-åringen skremmer få ekorn i de finske skogene med kjøringa si. Etter 10 av i alt 22 fartsprøver er Loeb på 7. plass over minuttet bak leder Grönholm.

-  Det er ikke så galt ettersom det ikke går så bra for Loeb heller, sier Petter Solberg.

Også Subaru-sjef David Lapworth finner noen lyspunkt:

-  På en måte blir det enklere. Nå slipper vi å tenke strategisk. Det er bare å smelle til å prøve å vinne noen rally. Petter Solberg skal kjøre både i dag og i morgen. Men det er utenfor konkurransen.

FINISH I FINLAND: En veldig betuttet Petter Solberg i serviceparken i Jyväskylä etter at han måtte bryte Rally Finland på fjerde av i alt 22 fartsprøver. - Jeg skulle ikke gjort en slik feil, sier Solberg.