Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg er som en mor for dem

Hanne Hegh er blitt vant til kroppslydene til EM-gutta.

STAVANGER (Dagbladet.no): De norske gutta var bare ett mål unna en historisk semifinaleplass i EM.

Selv om den drømmen brast, vil Norge på lørdag være sikret tidenes beste plassering av et herrelag i mesterskap - når det blir enten femte- eller sjetteplass på dem.

Men det er ikke sånn at den norske troppen er helt uten internasjonal suksess med Norge. Med seg på håndballfesten har de nemlig Hanne Hegh.

Gjengens eneste dame var med på det store gjennombruddet til håndballjentene i 1986.

- Jeg vet ikke om jeg grein da vi tok medaljer, men da vi slo Russland med 11 mål for en uke siden, da måtte jeg tørke noen tårer, sier Hegh til Dagbladet.no.

Altmuligkvinne

- Jeg vet hvor mye hardt arbeid disse spillerne har lagt ned for dette og hvor sterkt de ønsker å endelig lykkes skikkelig.

Hanne Hegh er landslagets teamadministrator. Det betyr egentlig at hun har ansvar for alt. Eller som hun selv sier det:

HEGH PASSER PÅ GUTTA: Hanne Hegh har det håndballgutta mangler, erfaring med suksess internasjonalt. Det hjalp ikke nok da semifinale-håpet brast mot Kroatia i går kveld. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
HEGH PASSER PÅ GUTTA: Hanne Hegh har det håndballgutta mangler, erfaring med suksess internasjonalt. Det hjalp ikke nok da semifinale-håpet brast mot Kroatia i går kveld. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Jeg er kanskje som en mor for dem.

Oppgavene er mange, som for eksempel:

- Det blir en del papirarbeid, i forbindelse med reising og innsjekking på hoteller. Jeg sørger også for at vi har nok av alt utstyret vi trenger til trening og kamp, som teip, klister, trøyer, bananer, flasker, vimpler og billetter til spillernes familier, forklarer Hegh.

- Jeg tror det må en kvinne til for å holde så mange tanker i hodet samtidig.

Skal være lite synlig

Nå som mesterskapet går på hjemmebane, er det en del utfordringer som er lettere enn om gutta hadde spilt i utlandet. Hjelpen er aldri langt unna nå, hvis det skulle oppstå noen problemer.

Målet hennes er egentlig å være litt usynlig. Det er et tegn på at ting går på skinner.

- Det er litt som å være dommer. Du skal ikke merke at jeg er det. Men den dagen noen ting ikke er på plass, da vil de merke det. Hvis det for eksempel ikke er nok av et spesielt klistermerke. Slike feil er det ikke rom for i EM.

image: - Jeg er som en mor for dem

Hun har fulgt gutta siden 1997, og har dette egentlig bare som en hobby. Håndballegenden er ikke ansatt i forbundet, og tar seg fri fra jobben som lærer på håndballinja ved Grenland Folkehøgskole for å hjelpe gutta.

- Hvordan er det å være den eneste kvinnen i gjengen?

- Det går egentlig veldig bra. Jeg tror de har blitt veldig vant til å ha meg her.

Kroppslyder

Garderobekulturen til herrespillere kan være ganske tøff. Meldingene hagler og kommentarene kan være spydige, frekke og for sarte sjeler sikkert også upassende.

- Men jeg tror de er litt mildere når de snakker med meg, sier Hanne Hegh, som flyr inn og ut av garderoben uten at noen bruker en kalori på det.

Og noe har hun lært seg å leve med.

- Jeg har merket meg at det er rom for frie kroppslyder. Jeg tror jeg har blitt herdet.

Oppgavene hennes blir ikke mindre viktige de neste dagene, nå som det virkelig drar seg til.

- Jeg skjemmer dem nok bort litt, men målet er at alt skal være på plass, slik at de utelukkende kan tenke sport.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media