MISTET FAREN SIN: Pierre-Emile Højbjerg, her mot Eintracht Braunschweigs Håvard Nielsen, har fått permisjon for å reise hjem til sin familie i Danmark. Foto: REUTERS / Fabrizio Bensch / NTB SCANPIX
MISTET FAREN SIN: Pierre-Emile Højbjerg, her mot Eintracht Braunschweigs Håvard Nielsen, har fått permisjon for å reise hjem til sin familie i Danmark. Foto: REUTERS / Fabrizio Bensch / NTB SCANPIXVis mer

- Jeg er stolt av deg, «papa»

Bayern-supertalent i sorg.

• I desember: - Jeg var fortvilet. Ulykkelig. Jeg var helt ferdig

(Dagbladet): Det var historien som ikke fikk en lykkelig slutt likevel.

Pierre-Emile Højbjerg (18) er et av Danmarks største fotballtalenter. Han har allerede spilt en rekke kamper på A-laget til Champions League-mesterne.

I kveld er midtbanespilleren ikke med i Bayern Münchens tropp mot Real Madrid. Han har i stedet reist hjem til familien i Danmark for å være sammen med familien.

I går døde Højbjergs far.

På sin Facebook-side skriver tenåringen at faren sovnet inn klokken 11 i går, skriver danske BT.

- Han kjempet en umulig kamp mot kreften. Men han kjempet og ga ikke opp på et eneste tidspunkt. Jeg er stolt av deg «papa», skriver Bayern-spilleren.

I desember ble det kjent at den tyske mesterklubben grep inn for å hjelpe 18-åringens far. De skaffet til veie Tysklands beste leger og fikk startet ny behandling for magekreften.

Da hadde faren fått beskjed om at prognosene var veldig dårlige, men med Bayerns hjelp så alt lysere ut.

- For en uke siden sa legene at han nå har en sjanse. Faktisk er det riktig gode muligheter for at han overlever. Selvfølgelig overlever han. Det er jeg sikker på, fortalte Højbjerg før jul.

Men i går var det slutt for fotballspillerenes pappa, mannen som 18-åringen dediserte Årets talent-prisen til. Nå takker Pierre-Emile sin far for det han rakk å gi videre: Holdningene og styrken, viljen til å ikke gi opp.

- Det har han gitt videre til meg og det er noe jeg har i blodet resten av mitt liv, skriver Højbjerg.

- R.I.P. Du var en fighter.

TEKNIKER: Pierre-Emile Højbjerg har Zinedine Zidane som forbildet sitt. Her finter han vekk Hamburgs Johan Djourou i en kamp i desember. Foto: AP /Kerstin Joensson / NTB SCANPIX
TEKNIKER: Pierre-Emile Højbjerg har Zinedine Zidane som forbildet sitt. Her finter han vekk Hamburgs Johan Djourou i en kamp i desember. Foto: AP /Kerstin Joensson / NTB SCANPIX Vis mer