- Jeg er stolt av den gutten

Jürgen Klinsman ser stort potensial i Mix Diskerud.

 FÅR ROS:  MIx Diskerud får både ros og lovord fra landslagssjef Jürgen Klinsmann etter 2-0-seieren over Mexico i natt. Foto: Digitalsport
FÅR ROS: MIx Diskerud får både ros og lovord fra landslagssjef Jürgen Klinsmann etter 2-0-seieren over Mexico i natt. Foto: DigitalsportVis mer

(Dagbladet): I natt sikret USA billetten til Brasil og neste sommers fotball-VM.

Og én av de som får skryt i etterkant av landslagstrener Jürgen Klinsmann er Rosenborgs Mikkel «Mix» Diskerud.

Diskerud ble byttet inn i kampen mot Mexico for mannen bak 1-0-målet, Eddie Johnson. Kort tid etter sto 22-åringen bak et lavt innlegg, som Landon Donovan satte inn til 2-0. 

- Jeg er stolt av den gutten, sier landslagssjefen om sin halvt norske og halvt amerikanske spiller til ESPN.

Med stor entusiasme fortalte den tyske legenden om at han stor tro på at Diskerud blir verdifull for det amerikanske landslaget også i framtida.

- Vi har med oss et par unge gutter som vi har troen på, som dessverre ikke fikk være med i OL. Han er én av dem, og har så masse potensial. Vi får disse guttene til å vokse steg for steg, og derfor kommer han til å bety mye i et langt perspektiv, sier Klinsmann.

Mix Diskerud har tidligere vært litt i tvil om at han ville spille for Norge eller for USA. Men til slutt bestemte 22-åringen seg, og ramset opp flere grunner til at valget falt på USA - blant annet at han synes idretten i Norge minner om et kommunist- eller fascistland.

Det angrer neppe Diskerud på etter at VM-billetten i natt ble sikret, mens Norge mest sannsynlig rotet til den lille sjansen de har til å komme seg til Brasil, med 0-2-tap mot Sveits på Ullevaal.

- En laginnsats. Så stolt av å være en del av denne gruppa, og jeg er mest sannsynlig verdens gladeste gutt i øyeblikket. VM, skrev Diskerud på sin Twitter i natt.