SNAKKER UT OM HOMORYKTENE: Det er mer modelljobbingen for Calvin Klein enn prestasjonene for Seattle Sounders som har skaffet Fredrik Ljungberg et navn i USA. I et interjvu med New York Times snakker han om ryktene som har svirret i årevis. Foto:  Otto Greule Jr/Getty Images/AFP
SNAKKER UT OM HOMORYKTENE: Det er mer modelljobbingen for Calvin Klein enn prestasjonene for Seattle Sounders som har skaffet Fredrik Ljungberg et navn i USA. I et interjvu med New York Times snakker han om ryktene som har svirret i årevis. Foto: Otto Greule Jr/Getty Images/AFPVis mer

- Jeg er stolt av homoryktene

Men Ljungberg skjønner ikke hvorfor folk er så interessert.

||| (Dagbladet): Homoryktene har fulgt Fredrik Ljungberg gjennom store deler av karrieren.

For noen fotballspillere har slike rykter vært en belastning
, men for svensken har det vært stikk motsatt. Han lar seg smigre over at folk tror han er homofil.

- Homoryktene har svirret i lang tid. Det gjør meg ingenting, jeg er stolt av det. Jeg elsker mote, og mange homofile har en fantastisk stil. Så det er bare en kompliment for meg. Jeg vet ikke hvorfor folk er så interessert. Jeg har bare tatt en avgjørelse om at jeg ikke snakker om det, sier Ljungberg til New York Times.

I likhet med David Beckham har han gjort flere jobber som undertøysmodell for Calvin Klein. Det har gjort underverker for populariteten hans, ikke minst i USA, der han spiller for Seattle Sounders.

Enorme reklameplakater på Times Square og Sunset Boulevard, der han har posert med den russiske supermodellen Natalia Vodianova, sørget for innpass både hos både kvinnelige og mannlige amerikanere.

Ljungberg har toppet mest sexy-lister både blant kvinner og mann, og hjemme i Sverige var det ingen tvil da 500 damer mellom 16 og 74 år ble spurt hvem de helst ville gått til sengs med: Fredrik Ljungberg.

Han har likevel aldri blitt observert i offentligheten med kvinnelig kjæreste, og slikt setter fart på ryktemølla. I 2006 dementerte han at han var homofil.

- Jeg er ikke homoseksuell selv, men om jeg var det ville jeg sagt det og ikke bekymret meg mer om det. Jeg har alltid hatt masse homsekompiser, sa Ljungberg til Attitude.

I intervjuet med New York Times snakker 33-åringen også om sine favoritter i VM i Sør-Afrika, om det verste med å spille i USA, om da han spilte med brukket hofte og om den kraftige migrenen.

Anfallene har vært såpass kraftige at Ljungberg har blitt båret av banen, og på det verste har han kastet opp 50 ganger.

- Jeg begynte å få migrene som tenåring. Jeg greier ikke å se, jeg kan ikke føle min egen kropp og jeg kaster opp 50 ganger. Jeg har en sprøyte jeg kan sette i beinet mitt, men jeg gjør det sjelden selv på grunn av det nedsatte synet, sier han.

SEXSYMBOL: Ljungberg har toppet en rekke mest sexy-kåringer både blant kvinner og menn. 

Foto: Calvin Klein
SEXSYMBOL: Ljungberg har toppet en rekke mest sexy-kåringer både blant kvinner og menn. Foto: Calvin Klein Vis mer