- Jeg er stolt av spillerne

Åge Hareide ser lyst på framtida.

PRAHA (Dagbladet.no): Men før landslagssjefen begynte å snakke om sitt eget lag, åpnet han pressekonferansen med å gratulere Tsjekkia:

- Jeg tror de gjør det bra. Vi kan ergre oss hvis de vinner VM, og jeg tror at de kan gjøre det. De er et meget bra lag.

Selvskryt

Deretter begynte han altså å skryte av sitt eget mannskap.


- Jeg er stolt av spillerne, de jobbet godt. De møtte noen av verdens beste spillere, og sto opp. Vi startet bra, med et par sjanser. Vi rystet dem. Dessverre slapp vi inn ett mål, sa Hareide.

Sjefen trakk fram spillere som Fredrik Strømstad og Jan Gunnar Solli, og begynte allerede å tenke framover mot nye utfordringer.

- Gamst kan spille i midten, med Daniel Braaten sammen med Carew på topp. Vi har spillere som kommer. Per Ciljan kommer, han er ung, sa Hareide.

- Hadde mot til å spille

Den engasjerte sjefen merket seg dessuten at spillerne hans mestret den stressede situasjonen godt mentalt.

- I dag hadde spillerne mot til å spille, i en presset situasjon. Sånn sett kan vi si at vi gikk ned med flagget til topps. Det er synd at vi ikke klarte dette, gjentok han.


- Vi skal jobbe hardt med laget fram til EM. Om to år skal det avgjøres, vi har mye å jobbe med. Det er sikkert mye vi kunne gjort annerledes, vi får se på det. Men vi må ta med fornyelsen og de nye typene som har vokst fram. Det står respekt av det. Da vil vi forhåpentligvis komme til et mesterskap neste gang, tror Hareide.

Norge skapte flere sjanser i dagens kamp, men en av dem var større enn de andre til sammen. Da dukket Petr Cech opp med en feberredning.

- John skyter på direkten, knallhardt i kroken. Jeg har sett en slik redning som den før, Gordon Banks i 1970. Det er bare å ta av seg hatten for prestasjonen, kommenterte Hareide situasjonen.

- STOLT: Åge Hareide skrøt av spillerne sine, her representert ved Marius Johnsen.