Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg er stolt av spillerne

Tom Nordlie etter å ha snudd Viking-skipet mot Stabæk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

VIKING STADION (Dagbladet.no): Viking-Stabæk 3-1.

Tom Nordlie.

Før sin første kamp som Viking-trener, lusket han rundt på gressmatta og smilte og fleipet med alle - også dommerne.

Etter bare tre dager og tre treninger i Stavanger, så han allerede husvarm ut på Viking stadion.

- Jeg er jo nødt til å være kaptein på skuta, sier treneren til Dagbladet.no.

- Spilte med hjertet utapå drakta

Før kampen ljomet en av Vikings supportersanger fra høyttalerne: «Det er Viking vi har kommet for å se,» sluttet den, før speakeren tilla: «Og Tom Nordlie».

113 minutter seinere kunne Nordlie gå rundt og gratulere spillerne sine med en fantastisk seier - og en fantastisk kamp.

LEKEN: Tom Nordlie var blid og leken før kampen, og smilet var ikke mindre etter at han hadde ledet Viking til seier. Foto: Erling Hægeland
LEKEN: Tom Nordlie var blid og leken før kampen, og smilet var ikke mindre etter at han hadde ledet Viking til seier. Foto: Erling Hægeland Vis mer

- Dette var godt. Vi skulle spille med hjertet utapå drakta og vi skulle vise oss fram, og det gjorde vi. Jeg fikk se igjen det jeg har sett på treningene, og jeg er stolt av spillerne. Seieren er først og fremst deres fortjeneste, er trenerens fokus etter kampslutt.

Avventende start

Men både blant publikum og spillere ble det en avventende start på kampen:

Jubelbrølene var store da Viking gikk framover, men samtidig var fortvilelsen aldri langt unna da spillerne ikke lyktes med det de forsøkte på.

Så, midtveis ut i omgangen, skjedde det noe. Viking bølget plutselig framover igjen og igjen, på en måte som hjemmepublikummet knapt har sett før denne sesongen.

- Sjølsagt var det en gamble å endre så mye på spillestilen, men det fungerte jo, smiler Nordlie.

- Ikke hemmet av Persson-taklinga

I denne perioden, som varte et drøyt kvarters tid, var det bare marginer som hindret Viking-scoring og en perfekt start på returen for dagens mann.

image: - Jeg er stolt av spillerne

Dette kvarteret slet Stabæk skikkelig med å komme opp i duellene, og de virket uvanlig tafatte. Men lagets trener, Jan Jönsson, tror ikke dette har å gjøre med alt fokuset på Joakim Perssons takling i forrige kamp.

- Nei, jeg håper ikke det. På forhånd snakket vi om at dette oppstyret ikke måtte gjøre at vi la bånd på oss, forteller svensken til Dagbladet.no.

Målløs første omgang

Samtidig skal det understrekes at de blåkledde fra oljebyen fortsatt hadde sitt å stri med, sjøl i denne beste Viking-perioden.

Ballmistene i oppspillsfasen kom for ofte til at Nordlie og hjemmepublikummet kunne lene seg tilbake. Særlig sårbart så det ut da forsvarerne skulle sette opp feilvendte spillere på midtbanen.

Men sjøl om Alan Carlos Gomes Da Costa var en stadig trussel med sin blendende teknikk, ble det heller ingen Stabæk-mål i den første omgangen.

Dramatikk i andre

Men etter en laber åpning, ble andre omgang desto mer dramatisk.

Viking startet best, men det var Stabæk som tok ledelsen, i det 63. spilleminutt.

Somen Tchoyi utnyttet kaoset som oppsto etter en corner til å sette ballen opp i nettaket.

- Ville slå tilbake

Etter slike slag i trynet har Viking hatt for vane å klappe sammen denne sesongen. Så ikke i dag.

- Vanligvis har vi fått trøbbel etter slike scoringer imot, ja. Men i dag reagerte iallfall jeg med å bli forbannet, og jeg vil bare at vi reiser oss, sier Jone Samuelsen til Dagbladet.no.

- Denne innstillingen er mye Tom Nordlies fortjeneste, men også vår egen. Viking-laget har et stort potensial, skryter spilleren som etter hvert skulle bli svært viktig for kamputfallet.

Stygge skader

Deretter fulgte en periode med flere stygge skader. Både Inge André Olsen og Øyvind Svenning måtte bæres av banen med det som så ut til å være smerter i hodet.

- Det ser ut til at det går bra med Svenning, men han er på sjukehus for å sjekke nakken, sier Nordlie om sin spiller.

- Olsen har visst fått en hjernerystelse, sier Jönsson om Inge Andrés skade.

Klart for Viking-show

Så, etter disse svært lange skadeavbrekkene, startet Viking-showet:

I det 77. minutt var Peter Ijeh på plass på returen etter et hardt Nicolai Stokholm-frispark fra 17 meters hold.

Sju minutter seinere lurte Jone Samuelsen Stabæks offsidefelle, før han også lurte keeper. Da kunne det bare bli mål.

Stor lettelse

Etterpå falt målscoreren tilbake på ryggen og viste med all mulig tydelighet hvor godt det var å sende Viking i ledelsen.

- Nå har jeg jo misset en god del slike sjanser før i sesongen, så da var det desto herligere å se den ballen gå i mål, jubler han.

Som om dette ikke skulle være nok, satte Birkir Bjarnason sluttstrek for Stabæks seiersjanser i det 89. minutt. Allan Gaardes innlegg var godt, og Bjarnason vippet ballen i mål til 3-1 via en motspiller.

Åtte minutter hyllest

Stabæks dag ble helsvart da nyervervelsen Christian Keller pådro seg sitt andre gule kort og ble utvist på overtid.

Da spilte det nok ingen verdens rolle for hjemmepublikummet at det ble lagt til hele åtte minutter - det ga dem bare mer tid til å feire dagens mann:

Tom Nordlie.