Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg er stolt og lykkelig

BARCELONA (Dagbladet): - Når du setter inn uthvilte Teddy Sheringham og Ole Gunnar Solskjær, er sannsynligheten stor for at du får et mål, sier Alex Ferguson. - Men to - og begge på overtid? - Nei, det hadde jeg ikke drømt om.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Men jeg hadde ikke gitt opp, sier Alex Ferguson. - Kanskje resignert og begynt å forberede meg på tap, men ikke gitt opp. For vi hadde trøkket, og vi fikk også sjansene mot slutten.

- Det handlet bare om å få ballen i mål.

- Men Bayern var jo nærmere to, tre og fire før dere fikk inn den første?

Veldig stolt

- Når du risikerer noe i en slik kamp, så gir du motstanderen kontringsmuligheter. Det ligger i spillets natur. Og jeg måtte risikere alt. Og de som gjør det fortjener etter min oppfatning å vinne.

Men:

- Det er vanskelig å snakke om dette her, fortsetter Alex Ferguson. - Jeg vet nesten ikke hvor jeg skal begynne. For jeg er så stolt - både av meg sjøl, spillerne mine, opphavet mitt og kona mi. Det var nok en spesielt stor dag for henne.

Alex Ferguson som sitter på en pressekonferanse og snakker om kona? Og seg sjøl? Og oppveksten hjemme i Skottland? Da har det tatt av.

- Fotball er et rart spill, sier Fergie. - Det er derfor vi vant denne kampen. Men jeg vil ikke høre snakk om at vi ikke fortjente det.

- I boka mi er Manchester United verdige vinnere.

- Dette er toppen

Fordi:

- Vi gir ikke opp. Disse spillerne har en evne som rett og slett nekter dem å tape. Og da vi fikk corneren før Solskjærs seiersmål - sjøl om jeg der og da var i ferd med å legge taktikken for ekstraomgangene - så trodde jeg det kunne bli mål. Og så ble det sånn.

- Hva nå?

- Dette er toppen. Det er et så stort høydepunkt at ingen ting kan bli større i denne klubben. Men det kan kopieres. Og det blir målsettinga framover.

- Hvordan skal dere klare det?

- Se på spillerne. De vil vinne alle fotballkamper. Og når vi har fordøyd dette - jeg aner ikke hvor lang tid det kommer til å ta - skal vi være klare for nye utfordringer.

- Det ligger i Manchester Uniteds sjel, sier Alex Ferguson.

HYLLES:</B> Hele Manchester møtte opp for å hylle byens fotballhelter.
JUBEL UTEN ENDE:</B> Ole Gunnar Solskjær, Ronny Johnsen og de andre United-spillerne ville ikke stoppe feiringen av Mesterliga-tittelen.
<B>STOLT:</B> Alex Ferguson (t.v) er stolt av seg sjøl, Peter Schmeichel og de andre United-spillerne.