- Jeg er stolt over å ha skapt historie

Kojonkoski etter lagsølvet i Midstubakken.

FØRSTE GANG PÅ PALLEN: På tredje forsøk kapret Norge en medalje i lagkonkurranse normalbakke. Fra venstre: Tom Hilde, Anders Bardal, trener Mika Kojonkoski, Anders Jacobsen og Bjørn Einar Romøren. Foto: REUTERS/Leonhard Foeger
FØRSTE GANG PÅ PALLEN: På tredje forsøk kapret Norge en medalje i lagkonkurranse normalbakke. Fra venstre: Tom Hilde, Anders Bardal, trener Mika Kojonkoski, Anders Jacobsen og Bjørn Einar Romøren. Foto: REUTERS/Leonhard Foeger Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Avtroppende Norge-trener Mika Kojonkoski håper på et laggull som avskjedspresang i VM i Holmenkollen.

I dag ble det lagsølv i normalbakken.

Det gledet finnen av flere grunner, mest fordi hopphistorikken viser at Norge aldri har hentet edelt metall i øvelsen.

- Jeg er stolt å ha skapt historie. Dette er den første lagmedaljen i normal bakke, sier Kojonkoski.

Nå har Norge riktig nok bare prøvd to ganger, i Lathi i 2001 og i Oberstdorf i 2005. Det gjør ikke prestasjonen noe mindre, og Kojonkoski likte at avstanden opp til Østerrike bare var på 25 poeng.

- Det ble til og med en kamp mot østterrikerne, og som alle vet er de favoritter i den lille bakken. Vi ønsket å kjempe om gullet, og jeg er virkelig stolt, sier Kojonkoski.

- Jeg tror dette er en fin plattform med tanke på dagene som kommer.

Han lot Bjørn Einar Romøren få slippe til på laget i dag etter amerikansk uttak i dag tidlig. Som Anders Jacobsen, Anders Bardal og Tom Hilde leverte hoslehopperen solide hopp.

- Skihopping er alltid gambling, det er som poker. Og i dag vant vi nesten, sier Kojonkoski.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer