Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg er stolt over å ha skapt historie

Kojonkoski etter lagsølvet i Midstubakken.

FØRSTE GANG PÅ PALLEN: På tredje forsøk kapret Norge en medalje i lagkonkurranse normalbakke. Fra venstre: Tom Hilde, Anders Bardal, trener Mika Kojonkoski, Anders Jacobsen og Bjørn Einar Romøren. Foto: REUTERS/Leonhard Foeger
FØRSTE GANG PÅ PALLEN: På tredje forsøk kapret Norge en medalje i lagkonkurranse normalbakke. Fra venstre: Tom Hilde, Anders Bardal, trener Mika Kojonkoski, Anders Jacobsen og Bjørn Einar Romøren. Foto: REUTERS/Leonhard Foeger Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Avtroppende Norge-trener Mika Kojonkoski håper på et laggull som avskjedspresang i VM i Holmenkollen.

I dag ble det lagsølv i normalbakken.

Det gledet finnen av flere grunner, mest fordi hopphistorikken viser at Norge aldri har hentet edelt metall i øvelsen.

- Jeg er stolt å ha skapt historie. Dette er den første lagmedaljen i normal bakke, sier Kojonkoski.

Nå har Norge riktig nok bare prøvd to ganger, i Lathi i 2001 og i Oberstdorf i 2005. Det gjør ikke prestasjonen noe mindre, og Kojonkoski likte at avstanden opp til Østerrike bare var på 25 poeng.

- Det ble til og med en kamp mot østterrikerne, og som alle vet er de favoritter i den lille bakken. Vi ønsket å kjempe om gullet, og jeg er virkelig stolt, sier Kojonkoski.

- Jeg tror dette er en fin plattform med tanke på dagene som kommer.

Han lot Bjørn Einar Romøren få slippe til på laget i dag etter amerikansk uttak i dag tidlig. Som Anders Jacobsen, Anders Bardal og Tom Hilde leverte hoslehopperen solide hopp.

- Skihopping er alltid gambling, det er som poker. Og i dag vant vi nesten, sier Kojonkoski.

Clas Brede Bråthen skryter av Romøren og hoppsjefen mener Norge må være fornøyde med sølvet.

- Ja, vi er verdens nest beste hoppnasjon, men at vi skulle være så nære å ta Østerrike i dag er positivt. Forhåpentligvis begynner de å kikke seg over skulderen.

Gutta hopper i Holmenkollen torsdag og lørdag, lagkonkurransen sist. Bråthen sier det blir nye treninger før det avklares om Romøren beholder plassen han tok fra Johan Remen Evensen.

I mellomtida ser hopplandslaget fram til å motta medaljer i Oslo sentrum i kveld.

- Nå skal vi bare glede oss til å reise ned til Universitetsplassen og møte verdens beste skipublikum.
 

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!