- Jeg er stolt over å ha skapt historie

Kojonkoski etter lagsølvet i Midstubakken.

FØRSTE GANG PÅ PALLEN: På tredje forsøk kapret Norge en medalje i lagkonkurranse normalbakke. Fra venstre: Tom Hilde, Anders Bardal, trener Mika Kojonkoski, Anders Jacobsen og Bjørn Einar Romøren. Foto: REUTERS/Leonhard Foeger
FØRSTE GANG PÅ PALLEN: På tredje forsøk kapret Norge en medalje i lagkonkurranse normalbakke. Fra venstre: Tom Hilde, Anders Bardal, trener Mika Kojonkoski, Anders Jacobsen og Bjørn Einar Romøren. Foto: REUTERS/Leonhard Foeger Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Avtroppende Norge-trener Mika Kojonkoski håper på et laggull som avskjedspresang i VM i Holmenkollen.

I dag ble det lagsølv i normalbakken.

Det gledet finnen av flere grunner, mest fordi hopphistorikken viser at Norge aldri har hentet edelt metall i øvelsen.

- Jeg er stolt å ha skapt historie. Dette er den første lagmedaljen i normal bakke, sier Kojonkoski.

Nå har Norge riktig nok bare prøvd to ganger, i Lathi i 2001 og i Oberstdorf i 2005. Det gjør ikke prestasjonen noe mindre, og Kojonkoski likte at avstanden opp til Østerrike bare var på 25 poeng.

- Det ble til og med en kamp mot østterrikerne, og som alle vet er de favoritter i den lille bakken. Vi ønsket å kjempe om gullet, og jeg er virkelig stolt, sier Kojonkoski.

- Jeg tror dette er en fin plattform med tanke på dagene som kommer.

Han lot Bjørn Einar Romøren få slippe til på laget i dag etter amerikansk uttak i dag tidlig. Som Anders Jacobsen, Anders Bardal og Tom Hilde leverte hoslehopperen solide hopp.

- Skihopping er alltid gambling, det er som poker. Og i dag vant vi nesten, sier Kojonkoski.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.