- Jeg er stolt

Hushovd endelig i grønt. Vi fulgte etappen direkte.

(Dagbladet.no): Da Tom Boonen trakk seg på grunn av en skade før dagens etappe, ble Thor Hushovd leder av poengkonkurransen. I løpet av de 187 kilometrene fra Brincon til Digne-les-Bains økte han forspranget ned til Stuar O\'Grady på andreplass med fem poeng til 22.

- Dette var viktige poeng, og nå har jeg den grønne trøya, sier Hushovd til TV2.

- Nå er jeg stolt og jeg slipper ikke trøya.

Det ble en hard dag for Hushovd. Allerede på den første spurten var han med helt framme, ble nummer tre og tok to poeng. Så ble det en kamp for å henge med i teten.

- Det var hardt, men jeg hadde ikke noe valg. På taktikkmøtet i dag tidlig ble vi enige om at dette kunne være en etappe for O\'Grady og at jeg måtte følge med han, sier en sliten Hushvovd.

Og de to kjørte sammen og spurtet om niendeplassen, som ville gi ett poeng mer enn tiende. Hushovd var raskest og tok totalt tre poeng mer enn sin australske rival i dag.

Da de to spurterne kom i mål, hadde allerede hjemmehåpet David Moncoutie fra Cofidis kjørt inn til en uhyre populær seier på den franske nasjonaldagen.

At Sandy Casar kjørte inn til andreplass, gjorde dagen ekstra stor for franskmennene.

Kurt Asle Arvesen hadde plukket ut dagens etappe som en av de han hadde best sjanse på. Men nordmannen kom seg aldri opp i tet, og endte på 24.plass.

- Jeg er skuffa fordi jeg ikke kom med i noe brudd. Jeg hadde høyere forventninger til meg sjøl, sier han til TV2.

I kampen om den gule sammenlagttrøya, beholder Lance Armstrong sitt forsprang. Alejandro Valverde er fortsatt beste rytter i sammendraget under 25 år, mens danske Michael Rasmussen har et solid grep om den prikkete klatretrøya.

Dagbladet.no fulgte den 12. etappen direkte.