- Jeg er stor, men ikke «The Special One»

Mediekongen José Mourinho er tilbake. Men han vil ikke være «The Special One» lenger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I dag ble Inters nye manager José Mourinho presentert for italiensk presse i Milano, til stor glede for både fans og journalister.

For verdens fotballinteresserte medier har det nok vært et savn å ikke ha portugiserens jevnlige påfunn å skrive om, men det tok heller ikke lang tid for The Special One å komme inn i rollen som sitatleverandør og medieyndling i dag.

Stor, men ikke spesiell

Men vent, han er kanskje ikke så spesiell lenger?

- Jeg er Mourinho, punktum, sa 45-åringen, ifølge Breaking News.

- Jeg har kommet til en spesiell klubb, og mener jeg er en stor manager, men jeg har ikke noe ønske om å være spesiell selv, sa Mourinho.

Engelske medier lar selvfølgelig ikke en liten detalj som at den tidligere Chelsea-sjefen nå trener i et annet land komme i veien for å meske seg i Mourinho-stoff, og portugiserens tilbakekomst til fotballen vekker selvfølgelig interesse også i England - som her i Norge.

- Forandrer meg ikke 

<strong><b>ELSKET OG HATET:</strong></b> Men aldri kjedelig. José Mourinho er tilbake i begivenhetenes sentrum, til stor glede for italiensk og øvrig presse. Foto: REUTERS/SCANPIX
ELSKET OG HATET: Men aldri kjedelig. José Mourinho er tilbake i begivenhetenes sentrum, til stor glede for italiensk og øvrig presse. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer

Disse uttalelsene tyder kanskje på at det er en mer ydmyk 45-åring som nå tar fatt på oppgaven med å forsvare Inters ligagull i Serie A.

Men Mourinho selv mener han alltid har vært den samme, og det tok heller ikke lang tid før mannen vi kjenner var tilbake på dagens pressekonferanse.

- Jeg forandrer meg ikke. Jeg er den samme personen som før, med de samme målene og den samme lidenskapen for jobben, sa Inter-sjefen.

- Normalt at alle fra Chelsea vil til meg

For ydmykheten kjenner selvfølgelig noen grenser når det kommer til vår venn José, og han var seg selv lik igjen når han kommenterte Chelsea-spillere som ryktes å være aktuelle for Inter.

- Det er normalt (...) at nesten alle sammen vil jobbe med meg i framtida. Men rykter er også normalt. Dette kommer an på om Chelsea vil selge, sa Mourinho, ifølge AP.

Didier Drogba, Frank Lampard og John Terry er alle navn som har blitt nevnt i denne sammenhengen.

- Jeg har lest at jeg vil kjøpe alle spillerne i Europa, men det stemmer ikke. Jeg trenger ikke forandre mye på dette storlaget, sa Mourinho, ifølge Guardian.

- Jeg er stor, men ikke «The Special One»

Enkelt å lære italiensk for verdens best betalte

Zlatans nye trener avslørte også i formiddag at Inter kontaktet ham allerede i mars, da klubben røk ut for Liverpool i Champions League.

Da begynte Mourinho å lære italiensk, også det naturligvis en smal sak for den spesielle.

- Det er lett for meg, ordene lærer jeg enkelt. Jeg er intelligent, sa Mourinho.

Ifølge Daily Telegraph blir Mourinho nå verdens best betalte fotballtrener, og kommer til å dra inn nærmere 70 millioner kroner i året.

Til sammenlikning tjente Arsenals Arséne Wenger 45 millioner forrige sesong, mens Manchester Uniteds Alex Ferguson fikk 30 millioner på Old Trafford.

Vil alltid elske Chelsea

Portugiseren brukte også anledningen til å erklære evig kjærlighet til Chelsea.

- Jeg vil alltid, alltid heie på Chelsea. Forholdet er over for meg i tankene, men ikke i hjertet, sa Mourinho.

Og hvis det er noen som skulle frykte en ny og kjedeligere José når han nå er i Italia, kan vi trøste med Mourinhos følgende beroligende melding til de frammøtte journalistene i Milano:

- Dette er en stor utfordring for meg. Men jeg tror det kan bli veldig underholdende for dere også, sa manageren, tidligere kjent som «The Special One».

• Se et knippe klassiske Mourinho-øyeblikk i denne You Tube-videoen

NYTT FLAGG: José Mourinho er i ferd med å lære seg italiensk, det kan jo være greit når saftige gloser skal leveres opptil flere ganger i uka.
EVIG KJÆRLIGHET: José Mourinho kommer alltid til å støtte Chelsea, men det hindrer ham kanskje ikke i å lokke stjernene vekk fra klubben.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer