Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg er stressa

LILLEHAMMER (Dagbladet): Geir Moen (31) nekter å gi opp troen på en OL-billett, men innrømmer nå for første gang at han er stressa. I går kom han ikke nærmere Sydney med 10,46 på 100 meter og 20,84 på 200 meter - og søndag er siste sjanse til å kvalifisere seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Ja, jeg er stressa, sier Geir Moen til Dagbladet.

- Det er derfor vi valgte å løpe på Lillehammer, hvor vi får ro og kan fokusere på å løpe teknisk bra, som det er en stund siden jeg har gjort. Det handler om å få tilbake selvtilliten. Kall det gjerne å finne seg sjæl, utdyper han.

I utgangspunktet skulle Moen i går løpt et stevne i svenske Växjö - men valgte i stedet den raske banen på Stampesletta, som han har gode minner fra:

I 1995 satte han her den gang norsk rekord med 10,17 på 100 meter. Og han har også løpt 20,29 på 200 meter her.

Dårlige forhold

Med 10,46 på 100 meter og 20,84 på 200 meter i går var han langt unna både de tidene og OL-kravene på 10,20 og 20,45.

Men han fikk heller ikke mye hjelp av værgudene: I går regnet det litt og var bortimot vindstille i friidrettsanlegget i Olympiaparken.

- Det er vanskelig å gire seg 110 prosent opp her, etter at det har regnet hele dagen og det er litt for kaldt i lufta. Man skal være i superform for å klare OL-kravene her, sier Geir Moen.

Sprint-trener Leif Olav Alnes er enda klarere:

- Det ville vært en sensasjon om man klarte OL-kravet under slike forhold.

Stang ut

Søndag er siste sjanse for å kvalifisere seg til OL. Da løper Moen 100 og 200 meter i italienske Rieti. Innen da håper Moen at formutløsningen skal komme.

- Det har vært mye stang ut i år, og spesielt på 100 meter burde jeg allerede klart kvalifiseringen. Der er det bare småting som har skilt meg fra kravet - blant annet har jeg løpt på 10,24 tre- fire ganger.

- I Rieti får jeg en siste straffe, og det er opp til meg å sette den, hvis jeg skal bruke fotballspråket. Jeg er kretsmester i fotball, sier Geir.

Og:

- Heldigvis er siste mulighet en bra mulighet. Jeg har løpt der før, og den bevisstheten må jeg sørge for å utnytte søndag.

LANGT TIL SYDNEY: Heller ikke i går på Lillehammer klarte Geir Moen å sike seg OL-tur.