Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg er svært overrasket

Allardyce fikk sparken i Blacburn.

UTE: Sam Allardyce er ferdig som Blackburn-manager.Foto: SCANPIX/AFP/PAUL ELLIS
UTE: Sam Allardyce er ferdig som Blackburn-manager.Foto: SCANPIX/AFP/PAUL ELLIS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Manager Sam Allardyce forlater Blackburn med umiddelbar virkning, melder britiske medier i kveld.

Allardyce overtok klubben i 2008, men helgas tap borte mot Bolton blir dermed hans siste som sjef for Morten Gamst Pedersen og co.

Det bekrefter også Blackburn på sine hjemmesider.

Høyere ambisjoner
Klubben fikk nye eiere for kort tid siden, og det er indiske Venky's Group som mener Allardyce i sjefstolen ikke svarer til Blackburns nye ambisjoner.

- Eierne bekrefter avgangen til manager Sam Allardyce og assistentmanager Neil MacDonald med umiddelbar virkning, står det i en uttalelse gjengitt av Guardian.

- Vi har tatt denne avgjørelsen som en del av våre videre planer og ambisjoner for klubben. Vi vil samtidig takke mr. Allardyce for hans bidrag til Blackburn. Steve Kean (fra trenerapparatet, journ.anm) vil overta ansvaret midlertidig, fortsetter meldingen.

Sjokkert
Kort etter offentliggjøringen av avskjeden kom Sam Allardyce med en melding via den engelske managerforeningens (LMA) hjemmesider.

- Jeg er svært sjokkert og overrasket over at jeg må forlate Blackburn, sier han.

- Jeg er ekstremt stolt over å ha vært sjef i denne klubben, og har hatt et fantastisk forhold til spillerne, trenerstallen og supporterne under tiden min her. Jeg ønsker både dem og klubben all mulig suksess i framtiden, sier Allardyce.

Pengeinnsprøyting
Eierne har tidligere varslet flere grep for å bedre merkevaren Blackburn, blant annet å endre stadionnavn.

- Vi må forbedre merkevaren Blackburn Rovers. Ledelsen har gjort en god jobb så langt, men har ikke vært proaktiv nok. Vi planlegger å endre det. Stadionet vårt kan hete Venky's Stadium eller ta navnet til en annen sponsor. Vi har tenkt til å gjøre navnet Blackburn Rovers kjent over alt. India er vårt største mål, sa styreleder Anuradha Desai.

Eierne har også varslet at de aktet å sette av 2,8 milliarder til kjøpet av de blåhvite, det skal dekke kjøpesummen og slette klubbens gjeld. I tillegg skal den summen inneholde mellom 750 millioner og én milliard kroner til spillerkjøp - fordelt over flere år.

Blackburn fikk en sur scoring imot i siste minutt mot ti Bolton-spillere i helga, og etter kampen var Sam Allardyce svært kritisk til sitt eget lags forsvarsspill.

Klubben ligger på trettendeplass med 21 poeng etter 17 runder i Premier League. Sam Allardyce har tidligere tatt Blackburn til en tiendeplass og en femtendeplass.

Nå er det duket for vide spekulasjoner om hvem som vil få bruke de nye overgangsmidlene på Ewood Park.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!