Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg er tilbake, det er så godt!

Pølsa Pettersen på pallen da Peterson parkerte rivalene.

TILBAKE: 2010/2011-sesongen ble til slutt tung for Øystein Pettersen, men i dag var han tilbake på pallen i verdenscupen. Foto:  Rasmus Skaug / Dagbladet
TILBAKE: 2010/2011-sesongen ble til slutt tung for Øystein Pettersen, men i dag var han tilbake på pallen i verdenscupen. Foto: Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KUUSAMO / OSLO(Dagbladet): Øystein Pettersen var direkte lykkelig etter å ha blitt beste nordmann med tredjeplass på den klassiske sprinten i Kuusamo i dag.

- Jeg er tilbake, det er så godt å være tilbake!, jublet Pettersen til Dagbladet etter løpet, der han bare måtte se seg slått av svenske Teodor Peterson og Nikolai Kriukov fra Russland.

Åpenbart en enorm opptur for Pølsa, som opplevde VM i Holmenkollen som en av karrierens største fiaskoer.

Hattestad falt
For Teodor Peterson ble det den første seieren i verdenscupsammenheng i karrieren, selv om sprinten, som er en del av mini-touren i Finland, ikke teller som verdenscupseier.

- Jeg er veldig glad. jeg hadde ikke forventet dette i morges, men jeg følte meg bedre og bedre for hvert heat, sier svensken i det offisielle FIS-intervjuet.

UT I KVARTEN: Petter Northug fant ikke rett posisjon i kvartfinalen, og spurten mot slutten holdt ikke til avansement. Foto:  Rasmus Skaug / Dagbladet
UT I KVARTEN: Petter Northug fant ikke rett posisjon i kvartfinalen, og spurten mot slutten holdt ikke til avansement. Foto: Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Eirik Brandsdal ble nest beste nordmann på fjerdeplass, mens de andre norske gutta fikk det tyngre.

En svært skuffet Ola Vigen Hattestad ødela løpet sitt da han gikk overende i kvartfinalen, og mini-touren var dermed over nesten før den var begynt.

Irritert Northug
Også Petter Northug røk ut i kvarten til tross for en en bra sluttspurt, etter å ha havnet i en vanskelig posisjon bak i feltet tidlig i heatet.

Northug var irritert på seg selv etter løpet, men ble blidere da han så at Dario Cologna ikke kom seg til finale.

- Da hadde hele helga vært avgjort, sier nordmannen.

- Jeg hadde ikke god nok posisjon inn i den siste bakken i dag. Nå skal jeg gå som f... i morgen, sier Northug.

For den finske minitouren fortsetter med 10 kilometer fri teknikk i morgen, og 15 kilometer klassisk jaktstart søndag. Der satser Northug på å kunne gå ut sammen med en gruppe, for å henge med helt til mål.

SKUFFET: Ola Vigen Hattestad falt i siste sving i sin kvartfinale, og det var det.Foto:  Rasmus Skaug / Dagbladet
SKUFFET: Ola Vigen Hattestad falt i siste sving i sin kvartfinale, og det var det.Foto: Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!