UTVIST, MEN PÅ BANEN: Den russiske supporterlederen Aleksandr Sjprygin var ikke lenge i Moskva, men tilbake i Touluse i kveld. Der ble det en russisk nedtur mot Wales. Foto: Vincent Kessler, Reuters/NTB Scanpix.
UTVIST, MEN PÅ BANEN: Den russiske supporterlederen Aleksandr Sjprygin var ikke lenge i Moskva, men tilbake i Touluse i kveld. Der ble det en russisk nedtur mot Wales. Foto: Vincent Kessler, Reuters/NTB Scanpix.Vis mer

- Jeg er tilbake og har billett

Utvist russisk supporterleder kjapt tilbake fra Moskva.

Den sterkt høyreorienterte supporterlederen Aleksandr Sjprygin er pågrepet i Frankrike, få dager etter at han ble utvist til Moskva som følge av EM-volden.

Det opplyser det franske innenriksdepartementet mandag kveld.

Kort tid før pågripelsen sa Sjprygin følgende på telefon fra stadion til AFP:

– Jeg er på kampen, og jeg har billett.

Sjprygin publiserte bilder av seg selv utenfor stadion i Toulouse, der Russland mandag kveld ble ydmyket 0-3 mot Wales.

– Schengen-visumet mitt hadde ikke blitt trukket, og alle stemplene er der. Så jeg kan oppholde meg lovlig i EU, sier Sjprygin, som leder den nasjonale russiske supporterunionen.

I VM-kommisjonen

Han jobber også for den russiske parlamentarikeren Igor Lebedev og sitter i kommisjonen som planlegger fotball-VM i Russland i 2018.

Sjprygin var blant en rekke russiske fotballsupportere som ble kastet ut av Frankrike etter vold under EM-kampen mellom Russland og England.

Da han landet i Moskva lørdag, lovet han å vende tilbake til Frankrike.

Supporterlederen er kjent for sine sterkt høyreorienterte holdninger og er blitt fotografert mens han gjør nazihilsen, ifølge BBC.

(NTB-AFP).