Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg er toppidretts-utøver

ARENDAL (Dagbladet): Bjørn Rune Gjelsten (43) er ikke redd for å fornærme verken Bjørn Dæhlie eller andre norske idrettstopper ved å omtale seg selv som toppidrettsutøver.

Er Gjelsten en toppidrettsutøver? Si din mening!

- Vi bedriver en idrett hvor prestasjonene blir veldig undervurdert. Folk forbinder offshore med millionærer og sjeiker. Men det ligger knallhard trening bak, lover Bjørn Rune Gjelsten.

Da Dagbladet møtte ham på hotell Tyholmen i Arendal i går var han åpenheten og vennligheten selv - men ønsket kun å snakke om idretten sin.

Kompisen Kjell Inge Røkkes oppkjøp i Kværner ba han pent om å få slippe å kommentere.

- Nå er jeg i Arendal for å ha en hyggelig båthelg, og ønsker kun å ha det som fokus, forklarer han.

Oddvar Brå forbildet

Til helgens skumsprøytende fartseldorado i den sørlandske skjærgården er det ventet oppimot 150000 tilskuere.

Og publikum skal vite at dette dreier seg om mer enn sirkus og måling av sinte hestekrefter.

- Jeg har ingen problemer med å omtale meg som toppidrettsutøver. I oppveksten var idretten mitt liv. Oddvar Brå var mitt store forbilde og jeg trente to-tre ganger hver dag helt opp til seniornivå. Gjennom min forankring i ski og friidrett vet jeg hva som kreves for å nå toppen.

- I tradisjonell toppidrett dreier 80 prosent seg om det fysiske og 20 prosent om det mentale. For oss er dette snudd på hodet; 80 prosent mentalt og 20 prosent fysisk - men uten de 20 prosentene har man ingen sjanse til å hevde seg i toppen, forsikrer Bjørn Rune Gjelsten.

Løper hver dag

Han løper en time hver eneste dag og løfter vekter to-tre ganger i uka.

Matchvekten er også inne:

Med 75 kilo fordelt på sine 186 centimeter veier han ikke stort mer enn på tiden da han gikk 5-mila i Holmenkollen i 1978.

PS! Med totalt åtte enkeltseirer og VM-tittelen fra 1998 er Gjelsten allerede blant de mestvinnende i offshore 1 - og båten «Spirit og Norway» er den mestvinnende som flyter på vannet i dag.

<B>UNDERVURDERT: </B>- Vi driver en idrett der prestasjonene blir grundig undervurdert, sier Bjørn Rune Gjedsten til Dagbladet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media