Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg er trygg på at Fotball-Norge fortsatt ønsker meg som president

Hallén går for to nye år.

 TRYGG:  - Jeg er trygg på at Fotball-Norge fortsatt ønsker meg som president. Men det er tinget som skal bestemme dette, sier Yngve Hallén om neste års presidentvalg. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
TRYGG: - Jeg er trygg på at Fotball-Norge fortsatt ønsker meg som president. Men det er tinget som skal bestemme dette, sier Yngve Hallén om neste års presidentvalg. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Yngve Hallén ser for seg to nye år som fotballpresident, selv om det har stormet rundt ham i perioder, skriver BT.

I fire har år Hallén vært norsk fotballs mektigste mann. Han har fått mye kjeft etter Egil Olsens avgang som landslagssjef.

John Carew er blant dem som har vært kritiske til håndteringen av Drillos brå avgang.

- Brukt opp Gunn Heidi Henriksen i Breddefotballforeningen mener Halléns tabbekvote er brukt opp.

Presidenten har fått kjeft for den omdiskuterte TV-avtalen med CMore, der tidligere hovedrettighetshaver TV 2 ble spilt på sidelinjen.

- Hvis du dyrker det negative med deg selv, blir du en negativ person. Jeg lærte tidlig når det gjelder jobb at du må lage deg bilder av det du vil oppnå, og da oppnår du det. Om du hele tiden tror at ting er håpløst, forplanter det seg, sier Hallén til Bergens Tidende.

Kan bli byttet ut Valgkomiteen har utsatt sin innstilling. De kommer ikke på banen igjen før på nyåret. I mars er det fotballting. Der kan Hallén bli byttet ut, eller styrke sin posisjon. Erik Loe er blant dem som stadig blir nevnt som en mulig utfordrer.

- Jeg er trygg på at Fotball-Norge fortsatt ønsker meg som president. Men det er tinget som skal bestemme dette. Jeg skal ikke være 100 prosent trygg på at jeg får fortsette, men når jeg ser på om vi har levert på det vi er satt til å levere på, er jeg trygg på at vi har gjort det, sier Hallén.

Fornøyd med mye Fotballpresidenten sier til Bergens Tidende at han er mest fornøyd med følgende:

*Forbundet har ledet an i kampen mot kampfiksing.

*Klubblisenssystemet har tvunget klubbene til edruelig økonomisk styring.

*Mange lederutviklingstiltak.

*Gode internasjonale resultater for kvinnelandslaget, U21-landslaget og andre aldersbestemte landslag.

*Campus Norway som skal bygges på Ekeberg i Oslo, landslagets nye hjem med egne fasiliteter og baner.

*Fair play og «Jeg spiller for Norge»-prosjektet.

(NTB)