- Jeg er ubeskrivelig skuffa

Deila ble ydmyket i Polen.

CELTIC-MANAGER: Ronny Deila. Foto: EPA/LESZEK SZYMANSKI POLAND OUT
CELTIC-MANAGER: Ronny Deila. Foto: EPA/LESZEK SZYMANSKI POLAND OUTVis mer

• Legia - Celtic 4-1 (2-1)

WARSZAWA (Dagbladet): Legia og manager Henning Berg tok første stikk mot Celtic og Ronny Deila.

- Jeg er veldig fornøyd med kampen og er stolt av spillerne. Spesielt når vi bommer på to straffer. Vi synes ikke synd på oss selv og vi viste stor styrke. Vi kunne faktisk vunnet mer, sier Henning Berg etter kampen.

Berg gliste fra øre til øre da han møtte pressen en halvtimes tid etter kampslutt.

Legia vant 4-1 og har et godt utgangspunkt før returkampen for å gå videre til playoff til Champions League.

- Jeg er er ubeskrivelig skuffa. Vi startet bra og fikk det første målet, men deretter mister vi det. Vi mister ballen for mye på midten og holder ikke sammen i forsvaret. Vi fikk rødt kort og ble en helt annen kamp etter det, sier Ronny Deila.

For det kunne gått mye verre for Celtic. Legia bommet på to straffespark og Deila slapp unna et skikkelig stortap.

- Vi holdt ikke sammen i 90 minutter og det bekymrer meg mest. Vi må lære av dette raskt. Vi har fortsatt en sjanse og skal gi alt. Jeg vet vi har supporterne med oss, sier Deila.

- Hvor sint ble du etter utvisningen?

- Det var ikke bare det som ødela. Vi fikk det ikke til som lag. Vi hadde ikke tempo og mistet ballen for mye. Vi gjorde det vanskelig for oss og ble kontret i senk, sier Deila.

Tar selvkritikk - Er dette den verste starten du kunne få? spurte en journalist.

- Ja, selvsagt. Men vi kan fortsatte ta dette, sier Deila på pressekonferansen.

En journalist ville vite om hvorfor ikke Celtic la seg mer bakpå for å hindre større tap med ti mann og 2-1.

LEGIA-TRENER: Henning Berg. Foto:  EPA/LESZEK SZYMANSKI
LEGIA-TRENER: Henning Berg. Foto: EPA/LESZEK SZYMANSKI Vis mer

- Planen var ikke å angripe da vi lå under 2-1. Jeg tar ansvar for det. Jeg må bli klarer på hvordan vi skal opptre. Jeg er veldig skuffa, sier Deila.

Deila mente han så svakheter rett etter 1-1-målet.

To mål av spissen Miroslav Radovic og et av både Michak Zyro og Jakub Kosecki sørget for Legia-jubel, selv om Celtic tok ledelsen ved Callum McGregor i første omgang.

Legia-fansen - kledd i hvitt - ga Celtic en meget tøff velkomst og Jo Inge Berget og Stefan Johansen fikk en real pipekonsert fra deres første skritt på gressmatta på Pepsi Arena av de beryktede supporterne. Begge nordmennene spilte fra start.

Men fansen ble raskt stille.

Celtic-jubel Callum McGregor satte inn 0-1 etter åtte minutter av første omgang og manager Ronny Deila kunne juble på sidelinja.

Celtic-spilleren dro seg inn i banen fra høyre og skjøt i det nærmeste hjørnet fra rundt 20 meter.

Hele stadion ble stille da McGregor satte inn 0-1 og Celtic-spilleren løp mot de rundt 150 tilreisende skotske supporterne som er plassert i borteseksjonen i det hjørnet.

Men gleden ble kortvarig.

Bare rundt minuttet senere spilte var det Legias tur. Miroslav Radovic kom seg fri inne i Celtic-feltet og skjøt i det nærmeste hjørnet til 1-1. Keeper Frasier Forster klarte ikke stoppe skuddet fra rundt sju-åtte meter.

Legia tok over Celtic styrte banespillet den første halvtimen, men etter det tok Legia ver. Celtic-keeper Forster brukte lang tid da han skulle ta en femmeter etter 35 minutter - og bortelaget nettopp og da kom det raskt piping fra hjemmefansen.

Stadion eksploderte i vill juble da Radovic pirket inn 2-1 etter 36 minutter. Da var hjemmelaget inne i en god periode og hadde hatt ballen mye de siste minuttene.

På sidelinja jublet en storfornøyd Henning Berg som tok «high five» med resten av benken.

Etter 44 minutter ble en Legia-spiller spilt helt fri og var nærmest alene igjennom. Celtic-stopper Efe Ambrose felte Legia-spilleren som bakerste mann og fikk det røde kortet.

0-1: Callum McGregor satte inn 0-1-målet. Foto: EPA/LESZEK SZYMANSKI POLAND OUT
0-1: Callum McGregor satte inn 0-1-målet. Foto: EPA/LESZEK SZYMANSKI POLAND OUT Vis mer

Vondt ble til verre for Deila som sto oppgitt igjen ved benken og den nyansatte Celtic-sjefen måtte gå i garderoben til pause med én mann utvist og et vrient utgangspunkt.

Straffebom Legia fortsatte den gode perioden etter pause og fikk straffe etter 58 minutter.

Kaptein Ivica Vdoljak gikk selvsikkert fram, fintet keeper Forster til feil side, men satte ballen utenfor stanga. Svak av midtbanespilleren som hadde halve målet helt åpent.

Dermed ble jubel snudd til fortvilelse også for fansen som så en kjempesjanse til å ta få et meget bra utgangspunkt før returoppgjøret.

Stefan Johansen startet - det samme gjorde Jo Inge Berget, som fikk debuten i Celtic-drakt, bare to dager etter at han ble presentert.

Berget ble byttet ut etter 62 minutter, og var nærmest usynlig i sin første drøye time i grønt og hvitt.

To nye Legia-mål på tampen av kampen gjorde kvelden vond for Deila.

Returkampen spilles i Skottland i neste uke. Vinneren er videre til playoff som er siste hinder før gruppespillet i Champions League.

DIREKTE RØDT KORT: Efe Ambrose ble sendt av banen i første omgang. Foto: EPA/LESZEK SZYMANSKI
DIREKTE RØDT KORT: Efe Ambrose ble sendt av banen i første omgang. Foto: EPA/LESZEK SZYMANSKI Vis mer