FIKK SPARKEN: Henning Berg og styreleder Per Mathisen på dagens pressekonferanse. Berg aksepterer styrets avgjørelse, men er uenig i begrunnelsene. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
FIKK SPARKEN: Henning Berg og styreleder Per Mathisen på dagens pressekonferanse. Berg aksepterer styrets avgjørelse, men er uenig i begrunnelsene. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

- Jeg er uenig i styrets begrunnelse

Henning Berg fikk sparken i LSK.

LILLESTRØM / OSLO (Dagbladet): Henning Berg er ferdig som trener i Lillestrøm. Det bestemte styret i klubben på et møte i går kveld.

- I går kveld vedtok et enstemmig styre i klubben å avslutte arbeidsforholdet med Henning Berg, sier styreleder Per Mathisen, før han gir ordet til Henning Berg:

- Jeg må først si at jeg føler jeg har lært mye i den tida jeg har vært her. Når styret beslutter at de vil avslutte et forhold, så aksepterer jeg det selv om jeg er uenig i begrunnelsene, det ville vært umulig å fortsette i en sånn situasjon. Da har vi blitt enige om å avslutte forholdet, det er nok det beste for alle parter, sier han.

- Jeg ser på disse tre årene som veldig hektiske år. Det har vært noen oppturer og selvfølgelig noen nedturer. Jeg er fornøyd med en del, og også misfornøyd med en del. Jeg er glad for den støtten jeg har fått av spillere, støtteapparat og andre utenom. Jeg føler jeg har gjort mitt aller, aller beste, men det kunne selvfølgelig vært ting jeg kunne gjort bedre, sier Berg.

Uenige
Per Mathisen prøver å begrunne avgjørelsen på denne måten:

- Vi er litt uenige om veien videre, og da mente styret at det beste var å avslutte nå. Henning har gitt mye til LSK, og det er vi takknemlige for. Uenighetene går både på det sportslige, resultater som har svingt, og også hvordan vi profilerer klubben, sier Mathisen.

- Jeg har selvfølgelig hatt en dialog med styret og vet hva de tenker. Men jeg føler jeg har sagt at jeg ikke er helt enig. Å gå inn på masse detaljer om hva som har skjedd og hvordan, jeg føler det ikke er tid og sted nå. Vi har jobbet tett sammen i tre år, og det har vært mange avgjørelser og veldig store endringer i disse årene, sier Henning Berg.

Ikke Per Bergs avgjørelse
Bergs jobbframtid har vært stadig mer usikker helt siden investor Per Berg truet med å knyte igjen pengesekken dersom ikke LSK skifter trener.

Per Mathisen avviser likevel at investoren har hatt noe med sparkingen av treneren å gjøre.

- Per Berg har ikke hatt noen avgjørende innvirkning på denne avgjørelsen, og jeg har ikke snakket med ham siden et møte tidlig i neste uke, sier Mathisen.

- Hvem tar regninga for dette?

- Det er LSK som tar regninga, og vi overholder de forpliktelsene vi har overfor Henning.

- Går sponsormidler fra Per Berg til denne sluttpakka?

- Nei, svarer Mathisen.

Bruker tid
Lillestrøm starter nå arbeidet med å finne en ny permanent trener.

- Vi vil bruke tid, og vi vil i hvert fall ikke forhaste oss. Vi har tre viktige kamper igjen i år, og må ha fullt fokus på dem. Samtidig planlegger vi selvfølgelig for framtida, sier han.

Henning Berg sier at han godt kan tenke seg å fortsette innen fotballen.

- Jeg har ikke rukket å tenke så mye på det. Jeg syns fortsatt fotball er gøy, og trives med å jobbe med spillere. Jeg liker å være involvert i litt større avgjørelser rundt lag og klubb, og ser på det som en veldig spennende del av jobben. Mitt engasjement rundt fotball har ikke blitt noe mindre av dette. Men hva jeg kommer til å gjøre har jeg ikke tenkt noe særlig på.

Henning Berg overtok LSK for tre år siden, og hadde kontrakt med klubben ut 2013.

Magnus Powell og Petter Belsvik ledet A-laget på treningsfeltet i dag, og overtar hovedansvaret ut sesongen.

Dagbladet er tilstede på Åråsen og kommer tilbake med mer.