- Jeg er undervurdert

Thomas André Ødegaard var fjorårets drømmespiller i Mitt Drømmelag.

Lyn-keeper Thomas André Ødegaard toppet poenglista for Mitt Drømmelag sist sesong med 153 poeng totalt. Selv er ikke Ødegaard overrasket over at han ble årets drømmelagsspiller.

Solide bakover

- Det kan nok komme som en overraskelse på noen, særlig dere i pressen. Men jeg er ikke så overrasket selv, selv om jeg ikke hadde forventet det. Jeg har nok blitt undervudert i mange år, sier han.

Men han tar ikke æren for sin gode fjorårssesong alene.

- Det er et resultatet av en god sesong for lyn, som hadde et godt defensivt fundament. Vi scoret fjerde minst mål, men var solide bakover, forklarer Lyn-keeperen.

Bare de tre nederste lagene Brann, Moss og Start scoret færre mål enn Lyn, til gjengjeld var det bare Molde som slapp inn mindre.

«Mitt drømmelag»

Slik spiller du:

For femte år på rad presenterer vi Norges mest spennende fotballspill på nettet.

I «Mitt drømmelag» starter du opp med en saldo på 80 mill. kroner. Pengene bruker du til å kjøpe en tropp på 15 spillere - og din egen trenerassistent.

Spytter du i 18 millioner kroner for f.eks RBKs Harald Brattbakk, risikerer du å sette inn sparebluss på andre deler av din drømmestall.

Velger du Åge Hareide som din assistent, kan du plukke atskillige poeng i spillet. Men han koster 10 millioner kroner. Tror du Aalesund vinner i seriestarten mot TIL, slipper du unna med én million for Ivar Morten Normark.

Finn målscorerne:

Suksess i spillet er avhengig av din nese for gode spillere - og hvor flink du er til å finne fram til riktig mannskap.

I «Mitt drømmelag» samler du poeng for et lags børskarakter på banen, pluss seier- og uavgjortpoeng fra din assistent. I tillegg er det gunstig å plukke ut målscorere (helst backer) og banens beste i

Tippeligaen.

Kjøp lurt, og du kan øke saldoen din til spillerkjøp når ditt mannskap øker i pris utover sesongen. Du kan bytte ut hele stallen hver runde.

Vinneren er den som plukker flest poeng i én runde, per måned og for hele sesongen. Seierherrene får ikke bare premier - de kvalifiserer seg til opptak i Dagbladet.no sitt eget vinnergalleri.

De aller beste drømmemanageren blir også presentert fyldig på Dagbladet.no, og offentliggjort på trykk.

Mobiltjenester:

Du kan også kjempe mot venner, familier og kollegaer i din helt egen liga.

Vi har selvfølgelig en rekke mobiltjenester. Du kan bestille resultatet som en SMS hver eneste runde, og trenger du hjelp for å finne røverkjøpene, krysser du av for «speidertips» på lagsida di.

Og er du ekstra sugen på én spesiell spiller, men mangler litt penger, kan du ved et par trykk sponse ditt eget lag med et par mill.

Prisen for 203 dagers moro er bare 149 kroner. Det tilsvarer 73 øre dagen. Spenningen varer helt fram

til slutten av Tippeligaen 1. november. Meld på dine lag på

http://www.dagbladet.no/mittlag/

i dag!

24 bonuspoeng

Spillernes poengsum i Mitt drømmelag, beregnes ut fra spillerbørsen, samt pluss og minuspoeng for scoringer, kort og null baklengsmål.

For keepere er det spesielt gunstig å ikke slippe inn mål, da får de to plusspoeng.

- I fjor var det tolv kamper jeg ikke slapp inn mål, og tjente vel en del poeng på det, sier han.

- Bør spillerne i Mitt Drømmelag satse på deg i år også?

- Jeg ser ingen grunn til at jeg skal bli dårligere i år enn i fjor. Selv om jeg har litt mer press på meg nå da, ler Ødegaard.

Han tipper Lyn blant de seks beste denne sesongen.

- Det er alltid vanskelig å følge opp en god sesong. Vi hadde stang inn i fjor, og vant mange kamper 1-0. Samtidig tapte lagene rundt oss. Men jeg tror vi får det vanskeligere i år og at de andre lagene vil ta oss mer seriøst, sier han.

12 x 0: I matematikken blir tolv ganger null lik null. Men for en keeper i Mitt Drømmelag blir det flere poeng for hver null baklengs. Thomas André Ødegaard holdt blant annet nullen mot Viking på Stavanger stadion i fjor.