LOT SEG IKKE LURE: Tim Howard reddet ett straffespark og lot stolpen ta seg av det andre da Blackburn rotet bort muligheten til seier hjemme mot Everton.Foto: SCANPIX/AP Photo/Jon Super
LOT SEG IKKE LURE: Tim Howard reddet ett straffespark og lot stolpen ta seg av det andre da Blackburn rotet bort muligheten til seier hjemme mot Everton.Foto: SCANPIX/AP Photo/Jon SuperVis mer

- Jeg er usikker til Island-kampen

«Gamsten» skadd i Blackburn-mareritt.

(Dagbladet): Blackburn - Everton 0-1.

Blackburn var av mange spådd å gå en meget vanskelig sesong i møte, og skal man dømme ut i fra de tre første kampene vanker det nedrykksstrid på laget fra Lancashire - iallfall dersom man fortsetter å gjøre det så vanskelig for seg selv og så til de grader har marginene imot som det som var tilfellet hjemme mot Everton.

Kampen kan med Rovers-øyne oppsummeres med to misbrukte straffespark, to treff i metallet, to skadde nøkkelspillere og et avgjørende baklengsmål på overtid etter en tvilsom dommeravgjørelse.

Blackburns marerittettermiddag medførte også dårlig nytt for det norske landslaget. John Arne Riise kjemper allerede en kamp mot klokka med en muskelskade i lysken.

Seks dager før «Drillos» møter Island på Ullevaal, er også Morten Gamst Pedersen et spørsmålstegn etter at han mått tusle av banen en drøy halvtime ut i kampen med en lårskade.

- Jeg er usikker til Island-kampen. Jeg har fått noe i muskelen på baksiden av høyre lår, men jeg vet mer om skadeomfanget i løpet av mandag eller tirsdag. sier Pedersen til TV 2.

Dobbeltbytte Samtidig måtte også David Dunn kaste inn håndkleet, og manager Steve Kean var tvunget til å foreta to av tre disponible bytter med ti minutter igjen av første omgang. Inn kom Radoslav Petrovic og Mauro Formica.

Formica skulle vise seg å få en sentral rolle i kampen, både å godt og vondt. Argentineren skaffet nemlig til veie begge Blackburns straffespark i kampen. Først ble han felt av Everton-unggutten Ross Barkley to minutter etter pause.

Da tok David «Junior» Hoilett ansvar fra ellevemeteren - et ansvar han ikke viste seg bevisst - for Tim Howard hadde små problemer med å redde det overkommelige forsøket.

Heldig Everton Seks minutter før slutt var Everton-forsvaret på etterskudd mot Formica igjen. Denne gangen var det Phil Jagielka som var for seint ute, og argentineren gjorde det aller meste ut av det lille som var av kontakt.

Etter Hoiletts bomskudd, ville Formica gjerne forsøke seg selv. Han kom riktignok nærmere nettkjenning enn lagkameraten målt i centimeter, men i målprotokollen sto det fortsatt 0-0 etter at Rovers-nykommeren traff stolpen.

I tillegg hadde en annen innbytter, David Goodwillie et forsøk i tverrliggeren med en av sine første involveringer i kampen.

Det manglet med andre ord ikke på mulighetene til å avgjøre for vertene, men i stedet var det et nokså tannløst bortelag som tok med seg samtlige tre poeng tilbake til Liverpool.

På overtid ble Christopher Samba litt i overkant røff i duell med Marouane Fellaini, og Everton fikk straffespark.

I motsetning til hjemmelagets eksekutører var Mikel Arteta sikkerheten selv, og dermed fikk et vanligvis tungstartet Everton sesongens første seier på andre forsøk.