- Jeg er uskyldig

I går ble briten Alain Baxter (28) avslørt i doping. Bronsevinneren fra OL tok speed, men hevder han er uskyldig. Norges superalpinist Lasse Kjus sier til Dagbladet at Det internasjonale skiforbundet (FIS) ikke tar doping innen alpint på alvor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Sensasjonsmannen Baxter fra Skottland kjørte seg opp fra åttendeplass til bronse i finaleomgangen på sørpeføret i Deer Valley lørdag for snart to uker siden. Denne sesongen hadde han 15. plass som beste. Fjerdeplassen fra Åre i fjor var slalåmspesialistens beste resultat i karrieren før OL.

I går avslørte Storbritannias OL-komité (BOA) at Baxter testet positivt på det forbudte medikamentet metamfetamin - bedre kjent som «speed» - etter rennet.

- Jeg har aldri med vitende og vilje tatt noen medisin eller medikament for å forbedre prestasjonen min. Derfor mener jeg at jeg er helt uskyldig.

Sammen med advokater og medisinske eksperter jobber jeg nå for å presentere saken min for IOCs undersøkelseskommisjon slik at jeg kan forsvare meg med suksess mot dopinganklagene, sier Baxter i en erklæring frigitt av BOA.

Kjus overrasket

Samme dag som det ble kjent at det russiske stafettlaget ikke fikk starte som følge av Larissa Lazutinas for høye blodverdier, sa alpinesset Lasse Kjus til Dagbladet at han var glad han drev med alpint fordi han mente det var lite mistenkeliggjøring og «et sunt og reint miljø». Men tydeligvis ikke reint nok.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer