Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg er utrolig glad

Men Steinar Nilsen var ikke helt fornøyd etter at Tromsø slo Brann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Tromsø - Brann 3-1.

Lillestrøm er kanskje ikke hektet av i gullkampen likevel - Brann gikk i likhet med Uwe Röslers menn i dag på et surt tap på bortebane.

Tromsø måtte vinne for å holde tritt med konkurrentene i bunnstriden - og klarte det.

Selv om seieren ikke var helt trygg før dommeren blåste av, gikk hjemmelaget fortjent seirende ut av vinterkrigen i kalde og sluddfylte Tromsø.

Ikke helt fornøyd

- Jeg er selvfølgelig kjempeglad for at vi sto opp som vi gjorde, det var godt å se at gutta kjempet som løver, sier TIL-trener Steinar Nilsen til TV2 etter kampen.

- Men jeg liker ikke at vi slipper Brann inn i kampen igjen i andre omgang, sier Nilsen. Og sikter til Branns utlikningsmål rett etter pause.

Sigurd Rushfeldt pirket inn 1-0 etter drøye ti minutters spill, og Tromsø ledet fortjent halvveis i kampen.

SPIKER\'N I BRANN-KISTA: Tore Reginiussen (t.h.) satte inn 3-1 med kneet. Men det var kaptein Årst som skapte målet med et kraftfullt rykk. Foto: Scanpix
SPIKER\'N I BRANN-KISTA: Tore Reginiussen (t.h.) satte inn 3-1 med kneet. Men det var kaptein Årst som skapte målet med et kraftfullt rykk. Foto: Scanpix Vis mer

Men Brann gikk rett i angrep i andre omgang, og Petter Vaagan Moen ga hjemmepublikummet en kalddusj med et velplassert skudd. Dermed var lagene like langt.

Avgjorde på frispark

Begge lag hadde store sjanser til å ta ledelsen, og kampen var lenge helt åpen. Tromsø behersket de vanskelige spilleforholdene noe bedre enn Brann, mens serielederen plutselig ble farlige framover da Robbie Winters kom inn for Ardian Gashi i første omgang.

Først etter 78 minutter fikk ett av lagene ballen mellom stengene. Og det var Isberget som kunne juble i kulda.

Kanadiske Patrice Bernier hadde bare ett tippeligamål før denne kampen - men for en perle nummer to ble.

Et skrudd frispark sklei langs bakken og i nettet - forbi Håkon Opdal og ned i keeperhjørnet. 2-1.

Dermed måtte Brann framover for å utlikne, og det skapte rom for Tromsøs gode spisser. Ole Martin Årst, som la opp til TILs første scoring, skapte igjen et mål nærmest på egenhånd.

Årst sleit seg forbi på høyrekanten, og innlegget slo i Tore Reginiussens kne rett foran mål. Brann-keeper Opdal var utspilt, og kampen var avgjort tre minutter før full tid.

image: - Jeg er utrolig glad

Må være våkne

- Jeg er utrolig glad nå, men denne kampen viser at vi må være våkne hvert sekund for å henge med i dette gamet, kommenterer Steinar Nilsen til TV2 fra det sleipe kunstdekket på Alfheim.

Kollega Mjelde i Brann var særlig misfornøyd med at personlige feil avgjorde kampen. Både 0-1 og 1-2 kom etter unødvendige feil hos serielederne.

– Erlend Hanstveit maktet ikke å klarere i forkant av 0-1. Det var svakt, sier Mjelde til NTB.

– 1-2 skal ikke gå inn i keeperhjørnet, fortsetter Mjelde, og sikter til Håkon Opdals manglende reaksjon på Patrice Berniers frispark.

- Det lå i lufta at laget som fikk 2-1 ville ta dette hjem, sier Mjelde til TV2.

- Og vi gir bort et frispark som de scorer på. Vi får et forferdelig snøføyk i trynet i første omgang, og får ikke satt spillet skikkelig, forklarer Mjelde.

- Odd - RBK i morgen får vi ikke gjort noe med, så vi får konsentrere oss om oss selv, sier Brann-treneren om gullkampen som nå er helt åpen.

- Sånn er været her oppe

- Vi viser en voldsom kampvilje og vinnervilje i dag, smiler TIL-kaptein Ole Martin Årst etter kampen.

- Og vi vinner etter ei strabasiøs uke med mye sykdom i laget. Det er sterkt. Værforholdene er like for begge lag, vi får ikke gjort noe med det, sier Årst til TV2 - med klar adresse til Mons Ivar Mjeldes lille bortforklaring.

Brann misbrukte uansett muligheten til å sikre tabelledelsen mot Tippeligaens bunnlag.

«Vi ler av alle bønder i vårt land», synger Brann-fansen til vanlig.

Men et bunnlag fra distrikts-Norge som kjemper med nebb og klør for å overleve, ble for mye for serielederen. Iallfall på nullføret på Alfheim i kveld.

Tromsø har på sin side lagt Viking bak seg på tabellen.

BUNN SLO TOPP: Isberget jublet høyere enn Brann-bataljonen etter kveldens kamp. Hjemmelaget vant i sludd og kald vind - ved hjelp av en voldsom vinnervilje.