- Jeg er utrolig heldig

MINSK (Dagbladet): Noen ber om en autograf - andre bare stirrer. Og John Carew (21) vet hvorfor. For her står en ung norsk mann som har fått oppfyllt alle gutters drøm: å bli fotballproff. - Det er på steder som dette du skjønner hvor utrolig heldig du er, sier Store-John til Dagbladet.

Misunnelse? Beundring? Nysgjerrighet? Kall det hva du vil. John Carew sier i hvert fall at han tror han vet hva de hviterussiske pjokkene tenker der de henger rundt buksebeina hans. Og i slike øyeblikk blir Valencia-proffen ydmyk.

Og samvittighetsfull.

- Jeg sa det til et par av gutta på bussen i går, sier John Carew. - Jeg sa vi skulle tenke på hvor godt vi har det, vi som kommer fra Norge. For det er lettere å sette pris på det når du kommer til en by som Minsk.

- Det er viktig å passe på at man ikke blir bortskjemt.

Hvilket er umulig for rike fotballproffer. Og når John Carew får tenkt seg om, sier han - jo, ja, klart vi er litt bortskjemte. Men derfor er det også veldig viktig å tenke seg litt om når man ser hvordan andre har det.

- Det er ikke mulig å ha det bedre enn vi har det.

Fotballproffenes parametere på trivsel går på hotellet, maten, været og treningsforholdene. Stryker du tirsdagens gummibane fra hukommelsen har John Carew det bra i Minsk.

- Hotellet er bra det, sier han, - og været også, sjøl om det er kaldt. Og maten, ja den er veldig god. Vi har ingen ting å klage på.

Maten ja - den bør være god. Føden er nemlig medbrakt fra Norge og tilberedt av landslagets egen kokk. Men de merker ikke alltid sånt - de er vant til å spise godt. Hele tida.

Mer enn rik

- Jeg ser ingen farer, sier Store-John. - I denne gjengen her vet folk flest hvor heldige de er. For det er viktig å være noe mer enn fotballrik og såkalt vellykket. Det er jo så mange som har øynene på oss.

I kveld vil nasjonens øyne være der for å se om prestasjonene på fotballbanen matcher lønn og livskvalitet. Vi er blitt borstskjemte, vi også - på resultater - og i kveld forlanger vi mer. Og en av de vi håper mest på og som er på vei til å bli den nye store norske fotballyndlingen er John Carew.

Nå sikker som førstevalg på topp.

- Jeg føler det sånn sjøl også, sier han til Dagbladet. - Jeg føler det nå. Men ting kan fort snu seg i fotball. Derfor sier jeg ikke at jeg har tatt plassen fra Tore André.

Carew tviler ikke

Før Polen-fiaskoen på Ullevaal sa John Carew at han ventet på et gjennombrudd på landslaget. Du kan godt si han fikk det da han headet inn 1- 2 i en godt gjennomført kamp, men det druknet liksom i skuffelsen. Og derfor tar han sats igjen - i kveld - og tenker scoringer, scoringer og scoringer. Ved siden av alt det andre han har å gjøre der framme på topp - som mottaker, murbrekker, luftbaron og bakromsløper.

- Jeg vet at folk har tvilt på meg opp gjennom hele karrieren. Jeg har derimot aldri gjort det. Og derfor har jeg fått det til både i Vålerenga, Rosenborg og i Valencia. Går det bra på landslaget også nå, så vil jeg bli veldig glad.

Men tror John Carew noe mer enn det han er forpliktet til å tro - at Norge kan klare en VM-plass?

- Ja, sier han. Bestemt. Så lenge det er muligheter ligger motivasjonen der av seg sjøl. Og derfor er utgangspunktet - og målet - en poengsum mellom 16 og 20.

- Det snur mot Hviterussland i kveld, sier John Carew til Dagbladet.

DRØMMEMØTE: John Carew tok seg god tid sammen med de ivrige autografjegerne utenfor stadion i Minsk hvor nok en skjebnekamp for Norge spilles i kveld. - Det er viktig å passe på at en ikke blir bortskjemt, sier den ydmyke proffen i møte med sine unge beundrere.