- Jeg er utrolig heldig

Frode Estil (30) spurtet inn fire sekunder på bare noen hundre meter før mål. Derfor er han ikke deppet over gullet som glapp igjen.

VAL DI FIEMME (Dagbladet.no): Kikker du på resultatlista over 15 km i dag, ser du at det bare skilte drøyt åtte sekunder fra Estil og gullet han aldri ser ut til å få tak i.

I Lahti-VM fikk han sølv på tremila. I Salt Lake City ble det sølv på både jaktstarten og 15 km. Og for to dager siden havnet han på bronseplassen bak Aukland og Alsgaard.

Derfor ville de fleste forstå Estil, hvis han deppet over en ny bronse. Men det gjør han ikke, fordi han egentlig trodde han mistet den.

- Jeg hørte at den unge amerikaneren ledet med fire sekunder like før oppløpet. Da var jeg sikker på at han skulle slå meg, sier Estil.

I stedet havnet Kris Freeman 2,1 sekunder bak bronsen.

To gull med kjempeflaks

- Jeg synes jeg er utrolig heldig. Jeg har hatt marginene på min side både i dag og på tremila, sier Estil.

Han mener alvor, selv om han før start i dag gikk rundt med et håp om å vinne sitt første individuelle gull.

- Men det er klart at hvis jeg hadde hatt kjempeflaks, hadde jeg stått med to gull. Jeg er veldig fornøyd som det ble, sier han.

Axel Teichmann og Jaak Mae var raskere enn trønderen i dag. Ingen av dem gikk tremila. Estil innrømmer at han kanskje fortsatt kjente fellesstarten i beina.

Sprinter'n

- Mange sier at jeg er den uheldige løperen som alltid ender på andreplass. Jeg er ikke enig. Jeg har fått mye ut av rennene, spesielt i dag, sier Estil og legger til at han egentlig følte seg ferdig etter totredjedels løp i dag.

Der og da resignerte han. Så gjensto bare spurten. Bronsespurten.

- Nå er jeg klar for sprintlaget. Neida, sprinterene våre er kjempegode de, flirer han.

(Dagbladet.no)

SPURT: En kjempespurt reddet brosen for Frode Estil.